Malzemeler ;
250 gr Nohut
1 adet küçük Havuç
1 adet irice Patates
2 adet Domates
1 bardak Su
2 sap Yeşil Soğan
¼ çay kaşığı Hindistan Cevizi
Köri
Tuz, Karabiber
Yapılışı:

Nohutları bir gece önce suya koyun ve bekletin.

Önce patatesleri hafifçe haşlayınız. Küçük küçük kesiniz.

Ertesi gün bir kapta, süzülmüş nohutları, bir bardak suyu, hepsi küçük küçük doğranmış havuç, patates, domates, yeşil soğan, hindistan cevizi, istediğiniz kadar köri tozunu, tuz ve karabiberi bir tava içinde karıştırınız. Karışımın üstünü örterek, havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Eğer suyu azalırsa, biraz su ilave ediniz


Bu karışımı yağsız ya da az yağ ile pişirilmiş pilav ile servis yapınız.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 485
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 11:06
sunum için teşekkürler... :89:
refik Tarih: 11.01.2007 01:34
tarif için teşekkürler
casper Tarih: 10.01.2007 13:54
çok ilginç bir tarif,özell,kle hindistan cevizinin olması,tuzda koyacakmıyız :20: