Gaziantep Üniversitesi öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Erkan Karataş, soğuk algınlığını önlemek için bol bol C vitamini, mentol, sarımsak ve çinko alarak vücut direncinin ve savunma mekanizmasının güçlendirilebileceğini söyledi


Karataş, soğuk havada insanların kapalı mekanları tercih ettiğini, bu tür ortamlarda virüsün bulaşmasının kolaylaştığını anlatarak, kapalı ortamların sık sık havalandırılması gerektiğini söyledi. Karataş, soğuk algınlığı yapan virüslerin, saatlerce ellerde ve eşyalarda canlı kaldığını, kirli hava, sigara kullanımı, yetersiz ve dengesiz beslenmenin soğuk hava ile birleşince, vücudun direncinin daha çok düşürdüğünü ve virüslerin bulaşmasının kolaylaştığını belirtti.

Bu nedenle ellerin yıkanması, çevrenin temiz tutulması gerektiğini dile getiren Karataş, şöyle konuştu:

''Portakal, limon ve mandalina gibi C vitamini içeren yiyecekler ile birlikte yüksek dozda C vitamini kullanımı, esansiyel yağlardan oluşan mentol, içinde bir sülfür bileşiği olan sarımsak ve çinko alınarak vücut direncimizi ve savunma mekanizmamızı arttırabiliriz. Ayrıca istirahat edilmesi ve stresten uzak durulması da vücut direncinin yeniden kazanılmasına yardım eder. Soğuk algınlığı hastalıklarında organizmanın sıvı ihtiyacı önemli ölçüde artar. Düzenli biçimde bolca sıvı tüketilmelidir.''

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 647
favori
like
share
sivasspor Tarih: 12.01.2007 23:35
bu faydali bigileri sundugun
icin tesekkürler ellerine
saglik
SU-PERISI Tarih: 12.01.2007 12:01
sofralarımızın vazgeçilmez yiyecegi sarımsak aynı zamanda şifa kaynagıdır.teşekkürler özlem
refik Tarih: 12.01.2007 09:08
değerli bilgileriniz için teşekkürler
SuRMeLi Tarih: 11.01.2007 20:18
kokmasa ahhh..

tesekkürler ozlem
nuray55 Tarih: 11.01.2007 12:00
sarımsak her derde davadır
casper Tarih: 11.01.2007 09:16
bende hep sarımsağın soğuk algınlığında kullanılmaması gerektiğini düşünürdüm,

haber içiçn teşekkürler canım