Malzemeler:

3 adet yufka,
500 gr kıyma,
3 adet domates,
2 adet kuru soğan,
5 adet sivri biber,
1 adet patates,
Karabiber,
1 yemek kaşığı tuzot,
1 adet yumurta,
125 gr margarin,
1 kahve fincanı su,
2 yemek kaşığı susam.

Yapılışı:

Domatesi küp şeklinde doğrayın. Soğanı, patatesleri rendeleyin. Sivri biberi ince kıyın. Karabiber, tuz ekleyip kıyma ile birlikte yoğurun. Yufkaları ikiye bölün. Erimiş margarini ve suyu karıştırıp yufkalara sürün. Uç kısmına harçtan yeteri kadar koyup rulo şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıçak servis yapın.
Afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 570
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:02
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
refik Tarih: 23.01.2007 17:42
Güzel tarifleriniz için ellerine sağlık SU-PERISI teşekkürler
fiber_optic Tarih: 12.01.2007 15:17
bizim buralarda lahmacun vardda ilkkez lahmacunun böreği olduğunu duyuyorum


Teşekkürler ellerine sağlık
BoardBeLasi Tarih: 12.01.2007 13:19
ilginc :20:

denemek lazim

tarif icin tskler casper
Gönülce Tarih: 12.01.2007 13:09
kesinlikle deneyeceğim
teşekkürler casper :2:
SU-PERISI Tarih: 12.01.2007 12:36
güzel bir tarif,

teşekkürler casper