MALZEMELER
2 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet sarı dolma biber (ben bulamadım yeşil d.biber kullandım)
1 adet yeşil dolma biber
2 adet közlenmiş kırmızı biber
5-6 adet kurutulmuş domates
5-6 adet kurutulmuş kayısı
1 tavuk göğsü
1 göbek marul
Roka
1 küçük kuru soğan (Kullanılmayabilir ben kullandım yakıştı)
2 diş sarımsak
Susam

SOS İÇİN

balzamik sirke
limon suyu
sızma zeytinyağ
tuz
YAPILIŞI

Önce tavuk gögsünü uzun ince şeritler halinde doğrayıp soya sosuna yatırın
(dondurucudan çıkarıldığında buzları tam çözülmeden istediğiniz incelikte kesmek daha kolay oluyor. Soya sosu bir gün öncesinden yapılırsa daha güzel oluyor ben çay kaşığını ucu ile köri de ekledim)
Patlıcanları ve kabakları yuvarlak doğrayın , dolma biberlerini dörde bölün.
Pişirme kağıdı serili fırın kabına dizin sebzeleri ızgara yapın (aman unutup yakmayın sakın)
Bu arada bir tavaya iri doğranmış bir küçük soğan ve 2 diş sarımsağını 2 kaşık sıvı yağda soteleyin.
Şerit doğranmış közlenmiş kırmızı biberinizi ekleyin.
Izgaralanmış sebzelerinizide tavaya alın.
Ortadan ikiye böldüğünüz kayısıları ve kurutulmuş domateslerinizide ekleyin hepsini soteleyip bırakın.
Soya sosuna yatırılmış tavuklarınızı susama bulayıp yağsız tavada ve harlı ateşte karıştırarak, soteleyin (çok çabuk olacaktı başından ayrılmayın yaklaşık 4-5 dakika)
Salata kasenize göbek marullarınızı, etrafına sapları koparılmış rokalarınızı dizerek hazırlayın. Sotelenmiş sebzelerinizi ve tavuklarınızı ekleyin.
Yarım çay bardağı balzamik sirke, yarım limon, 2 kaşık sızma zeytinyağ, bir çay kaşığı toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz ile sos hazırlayıp 5-10 dakika dinlendirin.
Salatanızı soslayın ve ılıkken sevis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 523
favori
like
share
akin42 Tarih: 07.02.2007 02:11
VALLA SEN EVDE KALMAZSIN
robertokazim Tarih: 25.01.2007 13:53
paylasimin icin tesklr
eskitoprak Tarih: 24.01.2007 16:44
tesekkurler ellerin dert gormesin
refik Tarih: 14.01.2007 11:29
emeklerinize saglık tarifleriniz için