Malzemeler:

1 kg baklavalık un
1/2 kg buğday nişastası
4 adet yumurta
5 çay kaşığı tuz
1-1.5 su bardağı su
7 bardak dövülmüş antep fıstığı
Şerbeti malzemesi:

8 bardak şeker
12 su bardağı su


Yapılışı:

Bir kapta un, tuz ve yumurtaları birbuçuk bardak su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamurları ceviz iriliğinde bezelere ayırın. Bezeleri merdane ile küçük bir tabak büyüklüğünde açın.15 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamurları 8'erli gruplar halinde aralarına nişasta serperek üst üste dizin. Bir oklava ile ince yufkalar açın. Açtığınız yufkaların üzerine fıstık serpin.Yufkayı oklavaya sarıp kenarlardan büzün. Büzdüğünüz yufkayı oklavadan bozmadan çıkararak fırın tepsisine dizin.
Keskin bir bıçak yardımıyla 3 cm'lik dilimler halinde kesin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Bolca erittiğiniz tereyağını yufkaların üzerine dökün. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.
Şerbet için 8 bardak şeker ve 12 bardak suyu kaynatın. Sonra sıcak tatlının üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 585
favori
like
share
VULKAN Tarih: 24.08.2007 22:43
tesekkurler paylasim icin
Lulu Tarih: 26.07.2007 19:12
tşk
Serendipity Tarih: 13.06.2007 10:13
teşekkürler SU-PERISI
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 12:57
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
eskitoprak Tarih: 24.01.2007 15:39
tesekkurler paylasim icin
refik Tarih: 14.01.2007 10:13
güzel tariflerin için teşekkürler