Kuru Öksürük - Bal Zencefil

Son güncelleme: 07.04.2012 16:28
  • bal ve zencefilin faydaları - kuru öksürüğe bitkisel çözüm - zencefilin yararları
    Soğuk kış günlerinde, bir sıcak; bir soğuk hava teneffüs etmemiz nedeniyle, soğuk algınlığı problemleri ile sıklıkla karşı karşıya kalıyoruz. Soğuk algınlığı hastalıkları içerisinde de, bizi belki de en çok rahatsız eden öksürük… Kimi zaman balgamlı öksürük; kimi zamansa kuru; ama ciğerlerden geldiğini hissettiğimiz, çok kuvvetli bir öksürük. Öksürük şurubu kullanmak çare mi? Öksürük şurubu kutularına bakarsanız, günde iki ya da üç seferlik kullanım gerektirdiğini görürsünüz; bununla birlikte, zaten küçük bir şişede olan öksürük şurubu, çoğu zaman pek bir fayda sağlamamaktadır. O halde, hiç bir yan etkisi bulunmayan kainat eczanesi ürünlerinden yararlanmak gerekir; tabi ki Ahmet Maranki önerileri ile birlikte. Biz de bu yazımızda sizlere, öksürük için bitkisel çözümlerden söz etmeye karar verdik. Ahmet Maranki, öksürük için bitkisel çözüm önerilerinden söz etmeden önce, öksürük için yararlı olan bir takım şifalı bitkilerden söz ediyor..

    Ahmet Marankiden, öksürük için bitkisel çözüm önerileri:

    Öksürük için bitkisel çözüm önerileri arasında yer alan şifalı bitkileri şu şekilde sıralayabiliriz: meyankökü, hibiskus, şahtere, zencefil, ıhlamur… Ahmet Maranki, öksürük için bitkisel çözüm önerileri arasında, meyankökü şurubu, meyankökü hapı, zencefil şurubu, zencefil hapı, ıhlamur şurubu, ıhlamur hapı, okaliptus şurubu, okaliptus hapı, nane şurubu; ve nane hapından da yararlanabileceğimizi belirtmektedir. Ahmet Maranki, öksürük için bitkisel çözüm yöntemleri arasında şöyle bir formülü de bizlerle paylaşmakta: şifalı bitkiler arasında yer alan, meyankökü, zencefil, ve ıhlamurun birlikte kaynatılması, öksürük için bitkisel çözüm yöntemleri arasında, oldukça etkili bir formüldür…
    Ahmet Marankiye göre, öksürük için bitkisel çözüm yöntemleri arasında, üzerlik tohumu; ve yulaf samanı çayı da çok etkilidir. Ahmet Maranki, belirtilen şifalı bitkilerin, sadece öksürükte değil, bronşitte de etkili olduğunu belirtmektedir. Kronik öksürük için bitkisel çözüm önerilerinde de Ahmet Maranki, üzerlik tohumu; ve yulaf samanı çayından bahsetmektedir.
    Ahmet Maranki, öksürük için bitkisel çözüm önerileri arasında, şu formülden de söz etmektedir: Bir bardak suyun içerisinde üç ya da dört dakika kaynatılması gereken karışımın ölçüleri şu şekildedir: bir çay kaşığı şahtere, bir çay kaşığı hibiskus, bir tutam ıhlamur; iki ya da üç parça, parmak ucu kadar olmak kaydı ile zencefil…
    Ahmet Maranki tarafından önerilen öksürük için bitkisel çözüm yöntemlerinden bir diğeri de, gün içerisinde iki ya da üç sefer, bir tutam meyankökünün çiğnenmesi gerektiğidir. Öksürük için şifalı bitkiler arasında, Ahmet Marankinin önerdiği şifalı bitkiler arasında, eğer öksürük alerjik değilse karabiber, kekik; ve zencefilin de yer aldığının belirtilmesi gerekmektedir.

    Ahmet Maranki, kronik öksürük için bitkisel çözüm önerilerinden bahsederken şuna değinmektedir:


    İki adet karaturp alınır; ve kabak oyacağı ile beş ya da altı yerinden oyulur. Karaturptaki oyukların içerisine bal doldurulur; ve balın üzeri de yine karaturp parçaları ile kapatılır. Bu şekilde hazırlanmış olan karaturp ve bal karışımı 24 saat bekletilir. 24 saatin sonunda, karaturpun içerisinde bulunan ballı sıvı, bir şişenin içerisine konulur; ve bu sıvıdan, gün içerisinde üç çorba kaşığı içilmesi, Ahmet Maranki tarafından, kronik öksürük için önerilmektedir.
    Ahmet Maranki, öksürük için bitkisel çözüm önerileri arasında, ısırgan çayı, hibiskus çayı, zencefil çayı, şahtere çayının da etkili olduğunu belirtmektedir.
    Ahmet Maranki, öksürük için bitkisel çözüm önerileri arasında, ebegümecinin kaynatılıp, limon ve zeytinyağı ile kaynatılarak yenilmesinin de göğüs yumuşatıcı etkisinin bulunduğundan söz etmektedir. Ebegümeci aynı zamanda balgam söker; ve öksürüğü hafifletici etkiye sahiptir.
    Ahmet Maranki, öksürük için bitkisel çözüm önerileri arasında bahsini ettiği şifalı bitkilerden bir diğerinin de toz zencefil olduğunu belirtmektedir. Bal ile karıştırılan toz zencefil, öksürüğe iyi gelmektedir. Bal ve toz zencefil karışımının yenilmesi gerekmektedir.
#07.04.2012 16:28 0 0 0