2.sınıf çarpma işlemleri - 2.sınıf çarpma testleri ve cevapları1- Cebimdeki misketlerin 3 katı kadar da evde misketlerim var.Cebimde 12 tane misket olduğuna göre misketlerimin toplam sayısı kaç tanedir?

Cevap:36

2- Bizim apartman 3 katlıdır.Her katta 3 daire vardır.Her dairede de 4 kişi yaşamaktadır.Apartmanımızda yaşayanların sayısı kaçtır?

Cevap:36

4- Sınıfımızda ki 20 sıranın 14 tanesinde 2’şer kişi geriye kalanında da 3’er kişi oturmaktadır.Sınıfımızdaki öğrenci sayısı kaçtır?

Cevap:46

5- Bir kümeste 17 tane tavuk ve 5 tane tavşan vardır.Bu kümesteki hayvanların toplam ayak sayıları kaç tanedir?

Cevap:54

6- Beyza her gün 3,ablası da 4 kitap okumaktadır.İki kardeşin bir haftada okuduğu kitap sayısı kaç olur?

Cevap: 49

7- 15 ‘in 3 katına 7 eklersem hangi sayıyı elde ederim?

Cevap:52

8- 24’ün 3 katı ile 12’nin 3 katı arasındaki fark kaçtır?

Cevap:36

9- Akşam gelen misafirler için her bir tabağa 3’er meyve koyduk.Gelen misafirler 7 kişi olduğuna göre kaç adet meyve ikram ettik?Hesaplayınız.

Cevap:21

10- Pazardan kilosu 3 YTL’den 2 kg patates ve kilosu 5YTL’den 4 kg elma aldık.Toplam harcadığımız para kaç YTL’dir?

Cevap: 26

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 6040
favori
like
share