Malzemeler:
1 ölçü sable hamuru;

250 gr. (2 bardak tepeleme) buğday unu
150 gr. (½ paket + 1 yemek kaşığı) tereyağı veya margarin
2 adet yumurta sarısı
100 gr. (1 çay bardağı) pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Arasına sürmek için:
1 bardak kayısı marmelatı;
400 gr. kayısı
1 su bardağı şeker

Hazırlanışı:
Marmelat:
Meyveleri yıkayıp az su ile haşlayın.
Kevgirden geçirip şeker ilave edin.
Karıştırarak rengi ve kıvamı oluncaya kadar hafif ateşte pişirin.

Sable Hamuru:
Yağı unla birlikte kıyarak küçük parçalara ayırın.
Ortasına 2 yumurta sarısı, pudraşekeri, vanilya ve limon kabuğu koyup biraz yoğurun. Hamur elinize yapışırsa biraz unla temizleyin.
Hamuru, yağlı kağıda sarılı olarak veya üzerine bir bez örterek soğuk yerde 25-30 dakika dinlendirin.
Bir parça hamur alın, ½ cm. incelikte açın, 7-8 cm çapında yuvarlak hamurlar kesin (biz çay bardağı kullandık).
Hamurların yarısına üç küçük yuvarlak delik açın (biz bir delik açtık).
Yağlanmış bir tepsiye dizin. Orta ısılı bir fırında açık pembe renkte pişirin.
Düz olan bisküvilerin üzerine bolca marmelat sürün; delikli bisküvileri üzerine yerleştirin. pudra şekeri serpip servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 536
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:18
sunum için teşekkürler...
eskitoprak Tarih: 18.01.2007 13:21
sagol