Akciğer kanseri tedavisinde yeni umut

Son güncelleme: 18.01.2007 13:51

  • Tedavide yan etkinin çok az olduğu belirlendi

    ABD'de yapılan bir araştırma, akciğer kanserinin tedavisinde yeni bir umut oldu.

    Cancer Research tıp dergisinde yayımlanan araştırmada araştırmacılar, genetik tedaviyle farelerdeki kanserli hücreleri azaltmayı başardı.

    Araştırmacılar, laboratuvarda yapılan araştırma sonuçlarının insanlarda akciğer kanseri için daha etkili ve daha az zarar verici tedavilerin yolunu açabileceğini belirtti.

    Farelere, anti kanserojen iki genin aşılanması kanser hücrelerinin sayısında yüzde 75, hacmindeyse yüzde 85 azalma sağladı.

    Teksas Üniversitesi Anderson Kanser Merkezi'nden Profesör Jack Roth, ''Tümörlerin, en az düzeyde yan etkiyle azaldığını gördük'' diyerek, bu tedavide yan etkinin çok az olmasının, yüksek dozların verilebileceğini düşündürdüğünü söyledi.

    Tümöre nanopartiküllerle (güneş filtrelerinin yüksek teknoloji ile özel bir molekül yapısına dönüştürülmüş hali) verilen bu iki genin sinerjiyle, kanser hücrelerinin intihar etmesi olarak adlandırılan apostat sürecine girdiği belirtildi.

    Genellikle kanser hücrelerinde olmayan ya da kusurlu olan p53 olarak adlandırılan ilk gen kanser hücrelerinin kendini yok etmesine yardım ediyor.

    Çoğunlukla kanser hücrelerinde bulunmayan FUS1 adı verilen ikinci gen ise kanser önleyici ve p53 ile aynı etkilere sahip.
#16.01.2007 16:03 0 0 0
  • teşekkürler su perisi inş. olumlu sonuçlar alınır
#18.01.2007 13:51 0 0 0