Malzemeler;
5 kabak
2 domates
1 büyük kuru soğan
200 gr. Kıyma
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
Sosu için;
1 su bardağı süt
1 kaşık tereyağı
1 kaşık un
Tuz
Kaşar peyniri
Hazırlanışı;

Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün.
Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tepsiye alın, çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın.
Kıyma, küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun.
Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun. Tuzu ve son olarak da baharatı ekleyip bu harcı hazırlanan kabakların içine doldurun.

Beşamel sos;

Unu yağda hafif kavurun, karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin, tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin.
Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün, en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dereotuyla süsleyebilirsiniz...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 582
favori
like
share
refik Tarih: 29.01.2007 15:56
güzel tarifleriniz için teşekkürler SU-PERISI