Kış Oyunları Erzurum'da!...

Son güncelleme: 17.01.2007 09:14
  • Flaş! Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu (FISU), 2011 Dünya Üniversite Kış Oyunları'nın ev sahipliğini Türkiye'ye verdi. Oyunlar, Erzurum'da gerçekleştirilecek.

    Slovenya'nın Maribor kenti ile Türkiye'den Erzurum arasındaki yarış Türkiye'nin zaferiyle sonuçlandı. Karar, Torino Regio Tiyatrosu'nda TSİ 20.30'da FISU Başkanı George Killian tarafından açıklandı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in de aralarında bulunduğu Türk heyeti kararı sevinçle karşıladı.

    Kararın açıklanmasının ardından salon, "Türkiye Türkiye!" diye tezahürate boğulurken aralarında Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da bulunduğu kimi heyet üyelerinin ise gözyaşlarını tutamayarak sevinçten ağladıkları gözlendi.

    Kararın ardından açıklama yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da kendisini arayarak tebrik ettiğini ve kaç oy farkla kazandıklarını sorduğunu söyledi.

    Tam neticeyi bilmediğini belirten Şahin, şunları söyledi: "Bugün özellikle sunumdan sonra bu saate kadar çok ciddi stres yaşadık. Yönetim kurulunun değerlendirme yaptığı sırada içeriden bir kişi aracılığıyla bize 2013'ün teklif edilmesi kafamızda soru işaretleri oluşturmuştu.

    Karar nedeniyle son derece mutluyuz. Asıl iş şimdi başlıyor. Bundan sonra üzerimize düşen neyse, devlet, hükümet, valilik ve belediye olarak yapacağız. Üniversite kış oyunlarını en iyi şekilde organize edeceğiz. Dünyaya örnek olacak bir kış oyunları düzenleyeceğiz" dedi.

    Öte yandan 2011 Dünya Üniversite Yaz Oyunları ise Çin'e verildi.
#16.01.2007 20:31 0 0 0
  • Erzurum'da kutlama
    Uluslararası Üniversiteler Spor Federasyonu tarafından (FISU) düzenlenecek olan 25'inci Dünya Üniversite 2011 Kış Oyunları organizasyonuna ev sahipliği yapacak olan Erzurum'da bayram havası yaşanıyor. İtalya'nın Torino kentindeki FISU heyetinin kararını açıklamasının ardından Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yüzlerce vatandaş havai fişek gösterileri altında halaylar çekerek kutlama yaptı.

    Geçtiğimiz yıl 2009 Kış Oyunları'nı Çin'in Harbin kentine kaptıran Erzurum, bu kez 2011 Kış Oyunları'na ev sahipliği yapacak. Oyunlara Slovenya'nın Maribor kenti ile birlikte aday olan Erzurum'un kazandığının açıklanması sonrasında kent adeta bayram yerine döndü.

    Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in başkanlığında İtalya'nın Torino kentinde bulunan Erzurum heyetinin çalışmalarını dakika dakika TV'den izleyen vatandaşlar, kararın açıklanmasına az bir süre kala Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Torino'da bulunan Vali Celalettin Güvenç'in kararın açıklanmasını cep telefonuyla Erzurum'a bildirmesi üzerine kentte sevinç çığlıkları yükseldi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derece olduğu Erzurum'da vatandaşlar havai fişek gösterileri altında halay çekerek, gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendiler. 10'uncu Yıl Marşı'nı ellerinde Türk bayraklarıyla okuyan gençler, "Türk olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu oyunlar hakkımızdı" diye konuştular.

    16.01.2007
#16.01.2007 21:48 0 0 0
  • Ülkemiz adına hayırlı uğurlu olsun...
#16.01.2007 23:40 0 0 0
  • Ülkemiz ve Erzurum için hayırlı olsun güzel bir gelişme..
#17.01.2007 09:14 0 0 0