Malzemeler :
1 kg kabak
4 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Nane, kekik, kırmızı pulbiber
1 tutam tozşeker
Köfte malzemesi: 500 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
Tuz, nane, kekik, karabiber

Hazırlanışı :
Köfte için; pirinci ıslatıp 1-2 saat bekletin. Süzüp robottan geçirin. Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın.

Kabakları temizleyip küp küp doğrayın. Bir tencerede tereyağını kızdırıp salçaları ekleyin ve karıştırın. Tuz ve baharat ilave edin. 1 sıra kabak, 1 sıra köfte olacak şekilde malzemeyi yerleştirin. Bir tutam şeker ve tuz serpin. Bir miktar kaynamış su ekleyin. Kısık ateşte suyunu kontrol ederek yarım saat pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 520
favori
like
share
lana Tarih: 03.02.2007 19:27
elıne saglık canm
BoardBeLasi Tarih: 03.02.2007 14:15
ellerine saglik
refik Tarih: 29.01.2007 15:55
güzel tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık SU-PERISI