Doleme

Son güncelleme: 03.02.2007 18:27
  • Malzemeler :
    1 kg kabak
    4 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı biber salçası
    Nane, kekik, kırmızı pulbiber
    1 tutam tozşeker
    Köfte malzemesi: 500 gr kıyma
    1 su bardağı pirinç
    Tuz, nane, kekik, karabiber

    Hazırlanışı :
    Köfte için; pirinci ıslatıp 1-2 saat bekletin. Süzüp robottan geçirin. Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın.

    Kabakları temizleyip küp küp doğrayın. Bir tencerede tereyağını kızdırıp salçaları ekleyin ve karıştırın. Tuz ve baharat ilave edin. 1 sıra kabak, 1 sıra köfte olacak şekilde malzemeyi yerleştirin. Bir tutam şeker ve tuz serpin. Bir miktar kaynamış su ekleyin. Kısık ateşte suyunu kontrol ederek yarım saat pişirin.
#17.01.2007 16:09 0 0 0
  • güzel tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık SU-PERISI
#29.01.2007 14:55 0 0 0
  • ellerine saglik
#03.02.2007 13:15 0 0 0
  • elıne saglık canm
#03.02.2007 18:27 0 0 0
  • Doleme Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 03.02.2007 18:27