İnfak Ne Demektir

Son güncelleme: 07.05.2012 17:07
  • infakın anlamı - infak ayetleri - infak etmek ne demektirİnfak Allahü Teala'nın rızasını kazanmak için kişinin muhtaçlara servetinden ayni ve nakdi yardımda bulunmasıdır.Bu bakımdan infak, farz olan zekat ile vacip olan kurban ve fıtr sadakasını ve her çeşit hayrı şamildir .

    Allah'a itaat ve ibadet niyeti ile yapılan, Islam'a ve Müslümanlara faydası olan her harcama Allah yolunda infaktır.

    Mülk ve servetin asıl sahibi Allah'tır Allahü Teala kullarına emanet olarak verdiği bu servetten başkalarına infakta bulunmalarını ister ve infakın faziletini hangi maldan nasıl ve ne şekilde yapılacağını da Bakara suresinin 3. ayetinde şöyle beyan buyurur (mealen) Onlar ki gaybe iman edip namazı dostdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden infak ederler.

    Bu ayet-i kerimede iman ve namazdan sonra infak yani "malı Allah'ın rızasının olduğu yere harcamak" emredilmektedir.

    Zengin Fakir Fakir ise zengin için yaratılmıştır Allah cc. kullarını kimini zengin kimini fakir kılmıştır ki o kullarının imthanını da bu şekilde imtihan etmiştir mallar vererek kullarının ne şekilde davrandıklarını nereye harcadıklarına infak ettiklerini görmektedir denememektedir..


    İnfak kendi cevresindeki akrabalarından başlayarak sırasıyla diğer kişilere yönelerek yapılan muhtac yoksul sahiplerine yapılan yardımdır bu ister parasal olsun gerek maişet olsun zaruri olan ihityaclarını gidermektri.

    Şimdi bu girişimi sadece Zenginler mi yaparlar Hayır!...
    İnfak konusunu İslam genişce alır gerek hadislerde gerek Ayetlerde sıksık anlatılmıştır.İnfak İhtiyacınızdan geri kalanını veriniz der ayette tabii ki bu ayet zekat farz kılınmadan önce indiğinden dolayıdır.İnfak edilmesinin Allah'ın kullarına verdiği bir emirdir.

    alıntı


    https://www.main-board.com/ayet-hadis-ve-dini-bilgiler/649001-infak-etmek.html#post4853920
#28.04.2012 16:46 0 0 0
  • güzel konuymuş aferim baya biliyon yaaaa !
#07.05.2012 17:07 0 0 0