Peynirli İrmik Helvası

Son güncelleme: 10.02.2008 23:35
  • MALZEMELER
    1 su bardağı irmik
    2 su bardağı toz şeker
    1 çorba bir kaşığı tereyağ
    2 paket dil peyniri
    tarçın

    YAPILIŞI
    İrmiği tereyağda sararmaya başlayıncaya dek kavurun. Şeker ve dört su bardağı su ilave edin ve topaklanmamasına özen göstererek kanştırın. Irmik kanşımı boza kıvamına gelince ateşten indirin ve birkaç dakika dinlendirin. Daha evvelden lif lif kopartılıp ılık suya koyduğunuz dil peynirini kanşııma katın. Peyniri tamamen eriyinceye dek ara vermeden karıştırın. Sakız kıvamına geldiğinde üzerine tarçın serpipi, servis yapın.
#18.01.2007 12:28 0 0 0
  • Babam çok iyi yapar bunu yaaaa
#19.01.2007 09:30 0 0 0
  • Güzel tarifleriniz için teşekkürler ellerine sağlık su-perısı
#23.01.2007 16:28 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.01.2007 15:39 0 0 0
  • bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 12:56 0 0 0
  • tesekkurler paylasim icin
#24.08.2007 22:48 0 0 0
  • emeğine saglık ablacım
#08.02.2008 08:46 0 0 0
  • saol su-perisi
#10.02.2008 23:35 0 0 0