MALZEMELER
1 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
1 çorba bir kaşığı tereyağ
2 paket dil peyniri
tarçın

YAPILIŞI
İrmiği tereyağda sararmaya başlayıncaya dek kavurun. Şeker ve dört su bardağı su ilave edin ve topaklanmamasına özen göstererek kanştırın. Irmik kanşımı boza kıvamına gelince ateşten indirin ve birkaç dakika dinlendirin. Daha evvelden lif lif kopartılıp ılık suya koyduğunuz dil peynirini kanşııma katın. Peyniri tamamen eriyinceye dek ara vermeden karıştırın. Sakız kıvamına geldiğinde üzerine tarçın serpipi, servis yapın.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 540
favori
like
share
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:35
saol su-perisi
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:46
emeğine saglık ablacım
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:48
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:56
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
eskitoprak Tarih: 24.01.2007 16:39
tesekkurler paylasim icin
refik Tarih: 23.01.2007 17:28
Güzel tarifleriniz için teşekkürler ellerine sağlık su-perısı
enrique Tarih: 19.01.2007 10:30
Babam çok iyi yapar bunu yaaaa :85: