Bir Ada Klasiği..Ada'da Derbi Haftası..20-21.01.2007

Son güncelleme: 21.01.2007 20:52
  • İngiltere Premier League bu hafta tam anlamıyla nefesleri kesecek. Futbolseverler 20 Ocak Cumartesi günü Liverpool - Chelsea derbisiyle büyük bir heyecana kapılırken, bu heyecan pazar günü oynanacak Arsenal - M.United maçı ile doruğa ulaşacak. Mücadele 20 Ocak Cumartesi saatler 14.45'i gösterdiğinde başlayacak.

    Liverpool - Chelsea
    Tarih: 20 Ocak Cumartesi
    Saat: 14.45
    Yayın: TV8

    Premier League'de 43 puanla 3. sırada yer alan Liverpool ile, lider M.United'ı amansız bir şekilde takp eden Chelsea Anfield Road'da karşı karşıya gelecek. Geçtiğimiz hafta iki kupa maçında Arsenal'den 9 gol yiyerek iki mağlubiyet alan Liverpool taraftarını bu kez sevindirmek istiyor. Jose Mourinho'nun Chelsea'si ise son günlerde yaşadığı kaosa bir perde çekip Liverpool maçı ile yeniden çıkış yakalama peşinde.

    14 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Maviler ile, Premier League'de son 6 hafta baz alındığında en iyi takım olarak zirvede yer alan Kırmızıların mücadelesi tarihlerindeki 128. karşılaşma olacak. Chelsea'nin istikrarlı ismi Lampard bu karşılaşmada forma giyerse Londra ekibi adına 500. kez sahada yer almış olacak. İki takımın geçen sezon Anfield Road'da ki karşılaşması 4-1 Chelsea üstünlüğü ile bitmiş, bu sezonki mücadelede ise Chelsea Liverpool'u 17 Eylül 2006'da S. Bridge'de 42. dakikada Drogba'nın attığı gol ile 1-0 mağlup etmişti.

    Liverpool: Reina, Finnan, Carragher, Agger, Hyypia, Riise, Aurelio, Pennant, Gonzalez, Gerrard, Alonso, Bellamy, Crouch, Fowler, Kuyt, Dudek, Paletta, Zenden, Guthrie.

    Chelsea: Hilario, Cech, Cudicini, Hedman, Geremi, Ferreira, Carvalho, Essien, Bridge, A Cole, Lampard, Ballack, Robben, Drogba, Shevchenko, Mikel, Diarra, Kalou, Wright-Phillips.

    Chelsea'da son haftalarda futbol anlamında yaşanan düşüşün ardından tüm basın yine oklarını Mavilere yöneltti. Fakat futbolu eleştirmek yerine basın Chelsea'nin ekmeğini ortaya attığı spekülasyonlar ile yedi. Önce Mourinho Real Madrid'e gönderildi, ardından Shevchenko ve Jose'nin kapışması yazıldı. Kuşkusuz Mourinho'nun bırakabilirim sinyali de basını tetikledi fakat yine her zamanki gibi kaos bambaşka boyuta çekildi. Son olarak bu hafta Mourinho ve takımın 1 numaralı yöneticisi Peter Kenyon'un açıklamaları olayların üzerine perde çekti. Mourinho kalıyor...

    Liverpool'da Rafael Benitez'in kadro koordinasyonu bakımından çalışmaları yine devam ediyor. Yılın hiçbir ayı Liverpool işte bu 11'le sahaya çıkacak diyemiyoruz. Bir takımı bu kadar değiştirmek belki rekabeti arttırıyor fakat süreklilik anlamında bir anda kayışlar kopunca Arsenal gibi ezeli bir rakipten iki maçta 9 gol yiyebiliyorsunuz...

    Liverpool çoğu zaman Chelsea'ye futbol anlamında ters gelse de düşüşte olan Chelsea'nin çıkış zamanı geldiğini düşünüyorum. Bir nevi bu grafiğin kırılması. Trendin kırılması. Bu düşüş trendi artık kırılmalı ve en az 10 maç sürecek bir galibiyet serisine başlamalı Maviler..

    -----------

    Arsenal - M.United
    Tarih: 21 Ocak Pazar
    Saat: 18.00
    Yayın: TV8

    Premier League'in iki devi Emirates Stadyumu'nda kozlarını paylaşıyor. Bir tarafta gençlere verdiği önemle bu sezon ligde istediği yerde olmasa da futbolseverler tarafından beğeni kazanan Arsenal, diğer tarafta Saha ve Ronaldo'nun öne çıktığı performanslarıyla ligde Chelsea'yi sollayıp zirve koltuğuna kurulan M.United. İki ekibin mücadelesi 21 Ocak Pazar günü 18.00'da başlayacak.

    Oynadığı son 4 maçta da galip gelen, 15 gol atıp kalesinde 4 gol gören Arsenal ile son 12 maçında tek yenilgi yüzü görmeyen M.United'ın karşılaşması konuk ekip için bu sezon 17 Eylül'de oynanan ve Old Trafford'da 86. dakikada Adebayor'un üstünlüğü ile biten maçın bir rövanşı olacak.

    Maç öncesi iki takımın kadro durumlarına baktığımızda Arsenal'de Gilberto Silva'nın cezalı olmasının yanında takımın bu sezon attığı 12 gol ile en skorer ismi olan Robin van Persie'nin de bir sakatlığı bulunuyor. van Persie'nin durumu maç saatinde belli olacak. ManU cephesinde ise teknik kadroyu üzen yeni bir sakatlık yok.

    Arsenal: Lehmann, Eboue, Toure, Senderos, Clichy, Hleb, Fabregas, Flamini, Rosicky, Henry, Van Persie, Almunia, Adebayor, Baptista, Diaby, Djourou, Hoyte, Aliadiere.

    Manchester United: Van der Sar, Kuszczak, Neville, Ferdinand, Vidic, Evra, Ronaldo, Scholes, Carrick, Giggs, Rooney, Larsson, Saha, Solskjaer, Park, Brown, Heinze, O'Shea, Fletcher.

    Arsenal'de Liverpool karşısında iki maçta atılan 9 gol ve takımın o maçlardaki kadrosunun genç isimlerden kurulu olması gözleri bir kez daha takımın çalıştırıcı Arsene Wenger'e çekti. Wenger bu takıma neden ismi bilinmez futbolcuları 16'sında getirip monte ettiğini genç teknik adamlara ders verecek şekilde kanıtladı. Bunu yapması için takımın iki kez Liverpool'u yenmesi gerekmiyordu, zaten futbol otoriteleri farkındaydı ama bu galibiyetler gündemi değiştirdi.

    Premier League'in kasırgası M.United'da değişen bir şey yok. Ronaldo'nun bu sene bu kadar yüksek bir form grafiği içerisine girmesi sezon için ManU adına en güzel şey. Fakat futbolseverler futbolun geleceği olarak nitelendirilen Rooney'in artık istikrarı sağlamış bir golcü olmasını bekliyorlar. Zaman zaman Rooney ava çıkıp, müthiş bir futbol sahaya yansıtsa da ManU taraftarları bugün Rooney bu maçta çok iyi oynayacak diyemiyorlar. Gerçekten yıldız. Gerçekten yetenek. Kişilik anlamında aşırı hırsı sorunlu yapısıyla birleşince bazen antipatik olsa da Rooney artık başlı başına bir futbolcu olduğunu 1 sezon kendini kesmeden oynadığı futbol ile kanıtlamalı.

    Arsenal her ne kadar Ada'daki Fransızlar olarak nitelendirilse de aslarıyla da iyi bir takım. ManU2nun bu sezon oynadığı futbol ve rövanş isteyen yapısına rağmen ilk maçı hatırladığımda, o günkü kadro şartlarınında eşit olduğunu varsayarsak o maçta Gunners adeta Old Trafford'da ManU'yu futbol anlamında ezmişti. Yine sıra onlarda...
#19.01.2007 21:42 0 0 0
  • Liverpool-Chelsea maçını Liverpool 2-0 kazandı.Yeni izledim. Maç Tam bir derbi havasında geçti. Hareketlilik maçın her anında vardı. Çok güzel bi karşılaşma oldu.
#20.01.2007 15:40 0 0 0
  • Liverpool 2 Chelsea 0
    Düşene bir darbe de Liverpool'dan!

    Ada'da bir Liverpool - Chelsea derbisi daha nefesleri kesti. Liverpool'un 2-0 üstünlüğü ile biten maçta kuşkusuz mücadeleye damgasını vuran olay Chelsea'nin Liverpool karşısında ceza alanına girmekte bile zorlanmasıydı. Liverpool beklediğinden kolay bir şekilde Chelsea'yi evinde Londra'ya eli boş gönderdi. Goller 4. dakikada Kuyt, 18. dakika J. Pennant'tan geldi.. Liverpool'un başında 100. lig maçına çıkan İspanyol hoca, Jose Mourinho'yu nakavt etti.

    Maçın öyküsü...

    CHELSEA YARIM TAKIM

    Maça geçtiğimiz hafta sorunlar yaşadığı Shevchenko'yu yedek kulübesinde oturtarak başlatan Jose Mourinho sakat futbolcularını bu maçta adeta mumla aradı. Takımın başarılı defans oyuncusu ve kaptanı J. Terry'nin yanında, defansın ortasında Carvalho'nun da olmayışı Maviler'i büyük sıkıntıya soktu. Chelsea Fransız futbolcusu Makalele'nin de eksikliğini yine bu maçta çekti. Yokluğu hissedilen bir başka isim ise Chelsea'yi ofansif anlamda oldukça güçlendiren ve hareketlendiren isim Joe Cole'du. Cole'un sezonu hemen hemen kapatması Maviler'in belki de gol sorunu yaşamasının en büyük sebebi olmaya devam ediyor.

    Uzun bir süredir sakat olan ve bir türlü tam olarak düzelemeyen başarılı kaleci Petr Cech'in bu maça Hilario'nun da sakat olması sebebiyle kafasına taktığı koruma maskesi ile çıkması dikkat çekiciydi. Chelsea, Anfield Road çimlerinde sadece temsili olarak yer alırken ev sahibi ekip Liverpool geçtiğimiz hafta Arsenal'den iki maçta yediği 9 golün faturasını ve acısını Chelsea'ye kesti.

    20 DAKİKADA BİTTİ

    Maça hızlı başlayan Kırmızılar 3. dakikada Chelsea defansından Essien ve Ferreira'nın birbirine çarpmasıyla pozisyon bulan Hollandalı golcü Dirk Kuyt'un golüyle 1-0 öne geçti. Golün moraliyle ataklarını sıklaştıran Liverpool'da 18. dakikada sahneye futbol tekniği ile her zaman beğeni toplayan Jermaine Pennant çıktı. Pennant ceza sahası önünden müthiş ve düzgün bir vuruşla kaleci Cech'i avladı.

    MOURINHO ÇILDIRDI!

    Chelsea'de 2-0'dan sonra adeta yedek kulübesinde çıldıran teknik direktör Jose Mourinho, sakatlanan ve sahada durmakta zorlanan Arjen Robben'i oyundan alarak, Wright Philips'i oyuna soktu. Golden sonra topu istediği gibi yönlendiren taraf yine Liverpool'du ve ilk yarı 2-0 Liverpool'un üstünlüğü ile bitti.

    RIISE'NİN FİZİK KURALLARINA AYKIRI ŞUTU

    İkinci yarıya az da olsa hareketli başlayan Chelsea, Liverpool ceza alanında bal yapmayan arı görünümündeydi. Liverpool defansında Carragher her topa Chelsea forveti Drogba'dan önce müdahele edip maçın yıldızı olurken, ikinci yarıda akıllarda kalan bir başka sahne ise Liverpool'un Norveçli futbolcusu Riise'nin yaklaşık 40 metreden müthiş vuruşunun üst direkten dönmesiydi. Portekizli teknik adam Jose Mourinho Shevchenko inadını 73. dakikada kırıp Ukraynalı golcüyü Obi Mikel'in yerine alırken, Sheva'da oyunda kaldığı 17 dakika içerisinde Liverpool karşısında bir etkinlik gösteremedi.

    ŞİMDİ NE OLACAK?

    Liverpool Chelsea'yi ilk 20 dakikada skoru 2-0'a getirmenin avantajıyla rahat bir şekilde mağlup etti ve şampiyonluk yarışında Maviler'e büyük bir darbe vurdu. Oyunun son dakikalarında ise Livepool'un Anfield Road'daki taraftarların eşliği ile birlikte top çevirmesi dikkat çekiciydi.

    Bu mağlubiyetin ardından Chelsea teknik direktörü Jose Mourinho'nun ne tür bir açıklama yapacağı ve alınan kötü sonuçların ardından basında çıkan 'Mourinho bırakacak' söylentilerinin tekrar ortaya atılıp atılmayacağı ise merak konusu...

    Kuşkusuz gözler yine Jose Mourinho'nun üzerinde olacak. Arsenal - M.United arasında yarın oynanacak derbide olası bir ManU galibiyeti ise puan farkını 9'a çıkartırken, 'Panik yok' açıklaması ile iki hafta önce basın mensupları karşısında gülen teknik adamın nasıl bir havaya gireceği ise akıllarda soru işareti bırakıyor.. Yoksa gerçekten Jose Mourinho o kaybettiği eski yenilmez Chelsea'sini bırakıp İspanya'ya mı gidecek?

    Bu sonuçla birlikte Liverpool puanını 46'ya çıkartarak ligde üçüncü sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Chelsea ise 57 puanlı M.United'ın ardından 51 puanla ikinci sıraya çakıldı. Premier League'de haftanın bir başka büyük derbisi yarın Arsenal - M.United arasında 18.00'da Emirates Stadyumu'nda oynanacak ve yine nefesler kesilecek.
#20.01.2007 16:20 0 0 0
  • ilk 20 dakikada Liverpool chelsea'nin ipini çekti..
#20.01.2007 16:28 0 0 0
  • Riise nin vuruşu hala aklımda. Adam resmen füze ateşledi
#20.01.2007 23:36 0 0 0
  • noimage
    noimage

    Henry attı, Chelsea sevindi!

    İngiltere Premier Liginde 24.hafta karşılaşmasında Arsenal Manchester United'ı 90+3'de Henry'in attığı golle 2-1 yenmeyi başardı. Arsenal'in bu galibiyeti ise en çok dün Liverpool'a 2-0 yenilen zirve yolunda ağır yara alan Chelsea oldu.

    Chelsea'nin haftayı puansız kapamasından sonra puan farkını açmak isteyen Manchester United maça baskılı başladı ve tecrübeli golcü Larsson'la girdiği net pozisyonlardan yararlanamadı.

    İlk yarıda ev sahibi takım Arsenal pozisyon üretmekte zorlansada kontrolü elinde tutmasını bildi. Oldukça temposuz geçen karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi. İkinci yarıya iyi başlayan Arsenal Henry ve Adebayor'la etkili olmaya çalışsa da bu ikili girdikleri net pozisyonları cömertce harcadılar.

    52. dakikada sahneye çıkan süper yetenek Wayne Rooney attığı şık golle Kırmızı şeytanları 1-0 öne geçirdi. Oyuna ikinci yarıda giren Robin van Persie 83. dakikada attığı nefis golle eşitliği sağladı. 90+3'de Henry attığı golle Arsenal'i galibiyete taşıdı. Karşılaşmada başka gol olmayınca Arsenal karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak puanını 45'e çıkardı.

    Öte yandan Arsenal bu sezon oynadığı 4 büyük maçı da kaybetmedi.

    Manchester Utd. - Arsenal: 0-1
    Arsenal - Liverpool: 3-0
    Chelsea - Arsenal : 1-1
    Arsenal -Manchester Utd.: 2-1

    Premier Lig'de oynanan günün diğer karşılaşmasında Everton deplasmanda Wigan'ı 2-0 yendi
#21.01.2007 20:52 0 0 0