Sünneti Seniyye

Son güncelleme: 15.05.2012 02:20
  • SeLamunAleyküm,

    İslam Kategorisine Sünnet-i Seniyye bölümü açma fikri aklıma geldi.. Ayet Hadis Ve Dini Bilgiler Bölümüne konu olarak açmaktan ziyade. Ayrı bölüme her sünnet için ayrı konu açılırsa bence daha güzel olur. Konu sayısından kaç tane sünnet sayısına ulaşabildiğimizi de görürüz.

    Bir hadisi şerifte 'Ahir zamanda unutulan sünnetimi ortaya çıkarana (uygulayana) yüz şehit sevabı verilecektir.' (Kütüb-i Sitte)

    Admin Bey Siz ne diyorsunuz ?
#14.05.2012 00:49 0 0 0
  • Aleykum selam
    Böyle bir bölüm açıldığında açılan sünnet konularının sahih olup olmadıklarını kim tayin edecek? Facebookta her gün birileri bir tarafından bir söz uydurup hadis ve hatta ayet diye ortalığa yayıyorlar. Mesela sen bile şimdi kaynak "Kütüb-i Sitte" yazarak çıktın işin içinden :) Kütüb-i Sitte kısmen sahih hadislerin bir araya getirildiği kaynak kitaptır. Peki bu bölümün içeriği nasıl oluşturulacak? Kütüb-i Sitte'de yahut Buhari'de ya da x hadis kitabında geçen hadisler tek tek konu olarak mı açılacak? Sünnet sayısına ulaşmak olayınıda pek anlamadım en çok faydalanılan 6 hadis kitabında zaten geçen sünnet sayısı bellidir ve herbirinde her sünnet yer almaz.

    http://www.kuranikerim.com/kutubi-sitte/kutubi_index1.htm örneğin Kütüb-i Sitte'yi tek tek konu olarak açıcağız konu başlıklarını nasıl atıcaz?


    454 - Tirmizi'nin rivayetinde su ziyade vardir: "(...Nuh kavmi): "Bize ne bir korkutucu, ne de baska biri, hic kimse gelmedi" derler."
    Tefsir 2965.

    Benim evimde bu kaynak mevcut ve ana maddeler altında hadisler ard arda numaralandırılır ve her birini okur faydaklanırsın. Şimdi yukarıdaki 454. maddeyi tek başına konu olarak açacaksın diyelim. Öncesini ve sonrasını bilmeden bunu tek başına paylaşmak ne işe yarayacak?

    Belkide ben yanlış anladım seni eğer öyle ise detaylandırırsan iyi olur.
#14.05.2012 17:00 0 0 0
  • Tayin Edecek kimse yok abi. O yüzden haklısın uğraşmaya gerek yok.
#15.05.2012 02:20 0 0 0