Fırında Pırasa Yemeği

Son güncelleme: 20.04.2007 13:21
  • Malzemeler

    2 bardak taze pırasa, (10 cm''lik parçalara kesilmiş)
    2 bardak su
    2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ


    Hazırlanışı

    Fırını önceden 175 dereceye ısıtın. Pırasaları önceki sayfada anlatıldığı gibi temizleyip, dilimleyin. Sığ bir fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin dibini kapayacak kadar, yaklaşık 0.5 cm. su ekleyin. Üzerine tereyağ koyun. Üzerini kapatın ve bir saat veya pırasalar yumuşayana kadar fırınlayın. 45 dakika sonra kontrol edin. Gerekirse su ekleyin. Bu şekilde servis edebileceğiniz gibi, servisten hemen önce salata sosuyla süsleyebilirsiniz.
#20.01.2007 14:08 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 10:06 0 0 0
  • tarifin için teşekkürler canım
#20.04.2007 13:21 0 0 0