MALZEMELER
3 adet yufka
1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
2 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
25 gr margarin
1 paket et su toz bulyon
1 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 çay bardağı süt
1 çay bardağ sıvıyağ
1 yumurta sarısı
üzerine susam

HAZIRLANIŞI
Soğan ve biberi ince kıyın. Margarini bir kapta eritip soğan ve biberi kavurun. Biraz kavrulunca fasulyeyide ekleyin. Etsu toz bulyonu, pulbiberi
katıp az da su ekleyerek suyunu çekene kadar haşlayın. Süt ve yağı karıştırın. Bir yufkayı 4'e bölün. Her bir parçaya sütlü-yağlı karışımdan sürüp geniş olan kısmına hazırladığınız içten koyup zarf şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpin. 180 derecede altı-üstü kızarana kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 506
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:02
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
hsnorh Tarih: 25.01.2007 18:39
fasülyeli börek...
ilginççç....
refik Tarih: 23.01.2007 17:40
SU-PERISI Güzel tarifleriniz için teşekkürler ellerine sağlık