Neval Yaralı Milli Egemenlik İlköğretim Okulu Saruhanlı Manisa

Son güncelleme: 17.05.2012 22:04
  • Neval Yaralı Milli Egemenlik İlköğretim Okulu Hakkında - Neval Yaralı Milli Egemenlik İlköğretim Okulu Tanıtım - Neval Yaralı Milli Egemenlik İlköğretim Okulu Resimleri - Neval Yaralı Milli Egemenlik İlköğretim Okulu İletişim

    noimage

    Neval Yaralı Milli Egemenlik İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

    Okulumuzun tarihi, ilçemizin tarih ile başladığı için, öncelikle ilçemizin tarihinden kısa bir bölümle başlayacağım.İlçemiz ,1313 tarihinde Saruhanlı Beyliği beylerinden Saruhan Bey zamanında kurulmuştur. İlim açısından kendini yetiştirmiş ve ileri görüşlü bir bey olan Saruhan Bey ve oğlu İshak Bey , halkı aydınlatmak için ,halen minaresi kullanılır durumda olan Merkez Camisini yaptırmıştır.

    Cami hem okul hem de ibadethane olarak kullanılmıştır. Cuma günleri hutbelerle halk aydınlatılıyor, diğer günler ise medrese olarak kullanılıyordu.

    Bu durum 1324 yılına kadar böyle devam etmiştir. 1324 yılında ise Saruhan beyliği ileri gelenleri ve Saruhanlı sakinlerinin ileri gelenleri birleşerek caminin güneydoğusuna ayrıca bir medrese (Okul) yapılmasına karar vermişlerdir. Bunun üzerine Mütevelli köyünde çalışmakta olan yapı ustaları getirilerek 2 katlı,2 dershaneli, bir idare odası ve bir salonu olan bir okul yapışmıştır. Daha sonra okulun 1. katı köy deposu olarakta kullanılmıştır.

    Bu okul 1936 yılına kadar Arap harfleri ile ve imamların öğretmenliğinde eğitim ve öğretime devam etmiştir. Latin alfabesine geçtikten sonra ise ilk yıllar 3 yıl süreli daha sonra 5 yıl süreli eğitim ve öğretim vererek Saruhanlı köyü okulu olarak hizmetini sürdürmüştür.

    Saruhanlı ilçe merkezi olduktan sonra da SARUHANLI MERKEZ İLKOKULU olarak hizmetine devam etmiştir. 27 Mayıs 1960'tan sonra ise Kerim Altun ismindeki okul müdürünün gayretleri ile okulun adı "Merkez Devrim İlkokulu" olarak değiştirilmiştir. Aynı yıllarda binanın yetersizliği ve yıpranması dolayısıyla ile eğitim ve öğretime devam edilemeyeceğine karar verilmiş olup 1961-1963 yılları arasında taşındığımız bina yapılmıştır. 1963 yılında eğitim ve öğretime açılan binaya taşınılmıştır.(A BLOK)
    1960 yılında Devrim okulu olarak ismi değiştirilen eski okulun evrak ve demirbaşı şimdiki binamıza taşındığı için ,1963 yılında eğitim ve öğretime başlayan yeni binamızın da Devrim İlkokulu olarak eğitim ve öğretim vermeye başlamıştır.
    1986 yılında okul müdürü Erol KAYIKÇI'nın gayreti ile okulun adı SARUHANLI MİLLİ EGEMENLİK İLKOKULU olarak değişmiştir. Okulumuza 1990 yılında ANA SINIFI açılmıştır.

    Okulumuz eski ilkokulun devamı niteliğinde olması dolayısıyla Saruhanlı'nın en eski okuludur. Yer olarak da hükümet konağının karşısında olması nedeniyle en merkezi okuldur.2007-2008 Eğitim- Öğretim yılında yeni okul binamızın inşaatına başlanmış ve 23 aralık 2010 tarihinde Manisa Millet vekili Bülent ARINÇ beyin de katıldığı törenle eğitim -öğretime açılmıştır.

    Neval Yaralı Milli Egemenlik İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

    Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Saruhanlı
    Okulun Telefonu: (236) 357 12 10
    Okulun Faksı:
    Okulun Adresi:
    Okulun Web Adresi: http://nevalyaralimilliegemenlik.meb.k12.tr/
    Okulun E-Posta Adresi: [email]396412@meb.k12.tr[/email]
    Okulun Ulaşım Bilgileri:
    Ulaşım Durumu : Karayolu
    Lojman Durumu: Yok
    Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok


    Neval Yaralı Milli Egemenlik İlköğretim Okulu Resimleri :


    Kaynak : webrehberi.biz - okulweb.meb.gov.tr - meb.gov.tr

    Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız
#17.05.2012 22:04 0 0 0