Türk börekləri - Talaş böreyi terifi ve terkibi - Talaş böreyinin hazırlanma qaydası



Tərkibi:

500 q yağsız qoyun əti
2 yumurta
2 soğan
2 st. un
1 ç.q. duz
yağ
qara istiot

Əti xırda doğrayıb 1 x.q. yağı və duzla qovurun. Sonra soğanı doğrayıb əlavə edin. Bir az su əlavə edin, tam hazır olanadək bişirin. İstiot vurun.

2 st. unu su və duzla yoğurun. Kündələyib 1 sm qalınlığında yayın. 4 bərabər hissəyə bölün. İçi bərabər qaydada bu hissələrin üstünə yerləşdirin. Sonra hər birini boğça kimi bükün.

Siniyə bükdüyünüz yer üzüaşağı olmaqla düzün, üzərinə yumurta sarısı çəkin. Sobada 180 dərəcədə bişirin.

Nuş olsun!

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 653
favori
like
share