Ərik mürəbbəsi - Ərik mürəbbəsi terifi ve terkibi - Ərik mürəbbəsinin hazırlanma qaydası



Tərkibi:

1 kq ərik
1-1,2 kq şəkər tozu

Bərk əriyi yuyub qurudun. Dənəsini çıxarın. Bunu ya karandaşın köməyilə edin. Ya da yarıya bölüb çıxarın.

Şəkər tozunu qazana töküb azca su əlavə edin. Vam odün üstünə qoyun. Şərbət hazır olanadək ərikləri sterilizə olunmuş bankalara (0,5 litrlik) sıx-sıx yığın. Şərbət qaynayanda onu bankadakı əriklərin üstünə tökün. Bankaların qapaqlarını ağzına qoyub içindəkinin soyumasını gözləyin.
Soyuduqdan sonra şərbəti yenidən qazana töküb qaynara düşəndə götürün, bankadakı əriklərin üstünə tökün. Soyudun. Proseduru 4 dəfə təkrar edin. Sonra isə isti-isti qapağını bağlayın. Üstünü dəsmalla hər tərəfdən bağlayın (tam soyuyanadək).

Hər dəfə bankalara şərbət tökdükcə əriyin öz şirəsi də çıxacaq və beləliklə şərbətin qədəri artacaq. Bunu ayrıca qaba yığıb piroq, tort bişirərkən istifadə edə bilərsiniz. Yaxud da axırıncı dəfə şərbəti bir az çox qaynada bilərsiniz. Bu zaman mürəbbənin suyu bir az qatı olacaq.

Nuş olsun..

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 4981
favori
like
share
N.N. Tarih: 21.05.2012 01:35
Yüregden teşekkürler ...Canım Abim...senin için yaparım...))
refik Tarih: 21.05.2012 01:23
Ellerine sağlık kardeşim yapsanda yesek iyi olur :72: