Yoğurtlu Kebap

Son güncelleme: 29.01.2007 14:55
  • Gerekli Malzemeler :

    500 gr iki defa çekilmiş kıyma
    Yarım bayat ekmek
    Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
    1 adet rendelenmiş kuru soğan
    Yarım çay kaşığı kara biber
    Yarım çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı kimyon
    1 çay kaşığı tuz
    1 adet bütün yum
    Hazırlanışı:

    Önce kıymayı bir tepsiye koyun ve içine yumurtayı, tuzu, kara biberi kimyonu, ekmeği (ıslayıp suyunu sıktıktan sonra) maydanozu, rendelenmiş kuru soğanı, koyup karıştırın.
    Kıymayı iyice yoğurup 12 santim uzunluğunda şiş köfte yapın. Daha sonra pideyi küçük kuşbaşı dilimler şeklinde doğrayıp çukur yemek tabaklarına koyup üzerine yoğurt ilave edin.
    Köfteleri ızgarada veya teflon tavada kızarttıktan sonra tabaklara servis edin. Üzerine tereyağı veya kırmızı biber eritip koyun.
    Bir başka tavada domates ve biberleri hafif pişirerek yoğurtlu kebabın üzerine koyup süsleyerek servis yapın
#21.01.2007 16:29 0 0 0
  • güzel tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık SU-PERISI
#29.01.2007 14:55 0 0 0