Malzemeler:
1 kg süt
1 su bardağı irmik
7 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı hindistancevizi
süs için:
hindistancevizi
dövülmüş antep fıstığı veya tarçın
Hazırlanışı:

Soğuk süte toz şeker ve irmiği ekleyip kaynatın. Biraz koyulaşıp muhallebi kıvamına gelince vanilya margarin ve 1 çorba kaşığı hindistancevizi ekleyip boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba döküp soğutun.
Üzerini antep fıstığı veya tarçınla süsleyip dilimleyerek soğuk olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 887
favori
like
share
hhadise Tarih: 11.01.2010 18:38
tarif için teşekkürler
güzel melek Tarih: 09.01.2010 14:34
(K)(L)(F)
güzel melek Tarih: 09.01.2010 14:32
sen 1 tanesin (L)
güzel melek Tarih: 09.01.2010 14:31
saol su perisi tam anneme lazım olduğu gün saol :-)
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:41
ellerine saglık su-perisi
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:39
güzel tarifin için saol ablacım
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:53
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:50
bunlar süper ya
bilgiler için teşekkürler...
eskitoprak Tarih: 24.01.2007 16:38
ellerine saglik