Badambura resepti - Badambura terifi ve terkibi - Badamburanın hazırlanması



Terkibi:

Badamburanın içi üçün:
500 qram badam
300 qram şəkər tozu
1 paçka vanil
Xəmiri üçün:
700 qram un
300 qram yağ
4 yumurta
5 qram maya
1 çimdik Azərduz yodlu narın xörək duzu,
1 xörək qaşığı qənd tozu
süd aparan qədər

Hazırlanması:

Layların arasını yağlamaq üçün yağ
İlk olaraq badamları dağ qaynar suda 5 dəqiqə saxlayırıq və qabığını soyuruq qoyuruq qurumağa. Quruduqdan sonra isə çəkib şəkər tozunu vanili qatırıq

Xəmirimizi yoğururuq qoyuruq gəlməyə. Badamburanın xəmiri gəlməlidir.

Xəmir gəldikdən sonra üç kündə ayırırıq və hər üç kündəni yayıb üst üstə qoyaraq yağlayırıq

Bükdüyümüzün qırağını o formada ayırırıq və ayırdığımız hissəni xəmirin üzərinə qapaq forması şəklinə gətiririk

Daha sonra qıraqlarını yayırıq formaya salırıq elə etməliyik ki, xəmirin ortası şiş qalsın və şiş olan hissəni içliklə doldururuq bükürük və bişiririk

Nuş olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 24446
favori
like
share