KIYMALI LAZANYA

Son güncelleme: 23.01.2008 17:46
  • MALZEMELER
    12 adet lazanya
    Yarım kilo kıyma
    1 yemek kaşığı salça
    2 adet orta boy havuç
    1 adet soğan
    1 ,5 çay bardağı bezelye
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz, karabiber,kırmızı biber, yenibahar
    1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 lt. süt
    3 tepeleme yemek kaşığı un
    Tuz, karabiber
    1 çay kaşığı muskat rendesi
    YAPILIŞI:
    Soğanı yemeklik doğrayın. Havucu küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencerede yağ ile birlikte soğanı 1-2 dk. kavurun. Daha sonra havucu ilave edip 3 dk. kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun. Sonra salça, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Son olarak bezelyeleri ekleyip tencereyi ocaktan alın. Lazanyaları tuz ilave ettiğiniz kaynar suda 8-9 dk. haşlayın. Daha sonra suyunu süzüp, lazanyaları bir mutfak havlusu üzerine alın. Bu arada başka bir tencereye unu koyun ve yavaş yavaş sütü ilave edin. Kısık ateşte, çırpma teli ile karıştırarak pişirin.Kaynamaya başladığında tuz, karabiber, muskat rendesini ekleyin ve ocaktan alın. Dikdörtgen bir borcamın tabanına beşamel sostan bir miktar yayın. Üzerine kıymalı sostan da bir miktar koyun. Lazanyalardan 3 tanesini borcamı kapatacak şekilde yerleştirin. Üzerine beşamel sos ve onun üzerine de kıymalı sostan yayın. Aynı işlemi lazanyalar bitene kadar uygulayın. Son lazanyaları yerleştirdikten sonra üzerine beşamel sos döküp kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
#24.01.2007 15:44 0 0 0
  • Övmü$ gibi olmasin ama pek güzel yaparim lazanyayi..

    te$ekkürler tarif icin..

#24.01.2007 16:42 0 0 0
  • güzel tarifleriniz için ellerinize sağlık SU-PERISI
#29.01.2007 14:49 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler su-perisi
#23.01.2008 17:46 0 0 0