MALZEMELER
3 su bardağı su
2,5 su bardağından bir parmak fazla şeker
Yarım limon
1,5 kg. un
2-3 çorba kaşığı margarin + tereyağ
YAPILIŞI:
Öncelikle bir tencereye 2 kaşık margarin ve tereyağ koyun, eridikten sonra unu ekleyin. Rengi dönünceye kadar kavurun. Yayvan büyük bir tepsinin içine alın ve içinde topak kalmamsı için unu eleyin. Soğuması için ayırın. Daha sonra bir tencereye şekeri koyun, suyu ekleyin ve karıştırın. Ocağa alın ve kaynayıncaya kadar ara ara karıştırın. 25. dakikada limon suyunu ekleyin ve kaynatmaya devam edin. 15 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Margarinden 1 kaşık alın ve teflon tepsinin her tarafını yağlayın. Hazırlanan şerbeti yağlanmış tepsiye dökün. Soğuk bir yerde bekletin. Elinizi margarinle yağlayın ve tepsiye döktüğünüz ağdayı toplayarak alın. Elinizle hafifçe sıkın ve inceltmeye çalışın. Boyu uzayınca ortadan ikiye katlayın ve tekrar sıkın. Bu hareketi 7-8 kere yapın. En son iki ucunu birleştirin ve halka şekli verin. Daha sonra tepsiye koyduğunuz unun ortasını açın, buraya hazırlanan halkayı yerleştirin. Her tarafını bolca unlayın, yavaş yavaş hafifçe sıkın ve çekin. Bu işlemleri 2 veya 3 kişinin yapması hem daha kolay hem daha keyifli olur. Ancak helvaya çok narin davranmalısınız, çok hafif ve fazla çekmeden yapmalısınız çünkü kıvama gelmeden kırılabilir. Una bulayıp bir sefer çevirdikten sonra iyice büyüyen halka şeklindeki ağdayı toplayarak üst üste koyun ve daha küçük halka haline getirin. Yeniden sıkarak ve çekerek aynı işlemleri tekrarlayın. Helvanızı ince teller haline gelinceye kadar çevirmeye devam edin. (Çevirdiğiniz ortam çok sıcak olmamalıdır.) 10-15 cm. dilimler halinde kesin ve servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 565
favori
like
share
gürkan Tarih: 11.02.2008 00:37
tariflerin için teşekkürler ablacım
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:43
paylasım ıcın tskler
VULKAN Tarih: 24.08.2007 23:50
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:53
süpersin ellerine sağlık kardeşim ben 19 yaşındayım
refik Tarih: 29.01.2007 15:26
SU-PERISI güzel tarifleriniz için teşekkürler
hsnorh Tarih: 25.01.2007 18:41
canım çekti $imdi...
robertokazim Tarih: 25.01.2007 13:48
paylasimin icin tsklr