Aramizda vücüduna düskünler ve saglikli beslenenler buraya,baska arkadaslar öneri verebilirler.
Veya sorusu olanlar,tecrübelilerden ögrenebilirler.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 5595
favori
like
share
golden83 Tarih: 11.08.2008 01:48
Nedendir bilinmez ancak avrupada 15 yasinda doktorlar vücut gelistirmeyi öneriyor!
chuckyhkn Tarih: 28.06.2008 20:16
Arkadaşlar, Abiler Yaşım 15 Evde Fıtness 'a başlamalıyım.. Sizce Nereyi ilk geliştireyim.. Karın, Göğüs yada kol yardımlarınızı bekliyorum. Not: Karın kası biraz var
klmnjr Tarih: 14.02.2008 18:56
body building in zararlı oldugunu söyleyenler var.bende aşırı yapılmasından yana degilim
cutivatez Tarih: 14.02.2008 14:45
kesinlikle sabır lazım.. ben 4 aydır çalışıyorum.. genelde fitness ağırlıklı ama zamanımın yarısını da ağırlık çalışmaya ayırıyorum.. Sonuçta 5 kilodan fazla kilo verdim, ve 10cm e yakın bel çevrem küçüldü. sanırım 3 ay sonra istediğim fiziğe kavuşacağım.
eserapo Tarih: 04.01.2008 19:15
teşekkürler
minta Tarih: 20.07.2006 08:41
teşekkürler
LEVIS-501 Tarih: 20.07.2006 02:06
Ben soyayi bitkisel ürünler satan magazda tesadüfen kesfettim ve faydasinida cok gördüm.

AZ evvel google amcada biraz arastirdim ve vardigim kaninin yanlis olmadigini gördüm...


[url]http://www.main-board.com/saglik/53281-soya-yi-kucumsemeyin.html[/url]
LEVIS-501 Tarih: 20.07.2006 01:56
Proteinlerden bahsetmistim. DIger sayfada senin yazdigin üründe bir cesit proteindir.


Yanliz yüzlerce YTL verip icinde bir sürü katki olan seylerdense

[URL]http://www.bukas.com.tr/Product.asp?C=2&P=32 gibi saglikli ve faydali seyler tüketmeni öneririm...

Natur soyanin tadi cok güzel degildir yada tatsizdir diyebilirim. Ama meyveli yogurt yada yogurt soya recel yumurta aki muz bal gibi karisimlar yaparsan hem lezetli olur hemde etkisi artar.

Bunun yani sira findik kayisi kurusu üzüm kurusu gibi vitamin degerleri yüksek gida maddelerini bolca tüketmende fayda vardir.

Alerji konusuna gelirse beyazindan 50 tanede yesen bir sorun cikacagini sanmyiorum.

Birde eger yoksa en kisa zamanda bir terazi edin. Terazisi olmayna bir insan ne kilo alabilir nede kilo verebilir
special27 Tarih: 18.07.2006 21:57
Levis abi ben burdan dewam edeyim sorularıma

Benim önce kg almam lasım seninde dediğin gibi abi ama nasıl ???
Kg alamıyorum zayıfım normalde güsel yemek yerim ama bazen de iştahım aşırı kapanıyoo..mesela bu aralar...





---------------------------------------------------->
abi gezinirken bunu buldum "whey protein" die bi ürünün bilgileri gerçi sen dedin natural yönden dewam et die ama genede paylasayım dedim

HARDLINE
Whey Protein

Vücut geliştirme sporlarında, güçlü ve sağlıklı bir kas büyümesi sağlamak için protein alımından daha iyi bir gıda takviyesi yoktur. Protein beslenme programının en temel gıdasıdır. Çünkü, katabolizm ve anabolizm, protein alımı ile ilgilidir. Eğer bir sporcu protein takviyesi almazsa, vücut protein ihtiyacını karşılamak için kas dokularında mevcut olan proteini kullanarak, kasları yıkıma (katabolizm) uğratır. Dolayısıyla, hem antrenman esnasında vücudun protein ihtiyacını karşılamak, hemde kasların büyümesini (anabolizm) sağlamak amacıyla mutlaka protein takviyesi yapılmalıdır.

Enerji veren gıdalar içinde (karbonhidrat, protein, yağ gibi) protein nitrojen içeren tek besin kaynağıdır. Nitrojen, yeni kas dokularının oluşumunda ve mevcut kas dokularının büyümesi ve tamirinde önemli bir rol oynar. En fazla kas büyümesini sağlayabilmek için, vücuda en fazla miktarda nitrojen takviyesi yapmak gerekmektedir. Nitrojen miktarı, proteinin biyolojik değerinin ne kadar yüksek olduğu ile doğru orantılıdır. Peynir altı suyu proteini, tüm proteinler içinde en yüksek biyolojik değere sahiptir.

Protein Biyolojik Değer :

Peynir altı suyu: 104
Yumurta : 100
İnek sütü : 91
Sığır eti : 80
Kazein : 77
Soya : 74
Proteinler 2 formda bulunurlar ;

Bozulmamış protein
Peptid form protein (kısa ve uzun zincirli amino asitler) - Vücut nitrojen alımını %70 oranda peptidlerden elde eder.
Dünya piyasalarında üretim yöntemlerine ve maliyetlere göre çeşitli kalitelerde peynir altı suyu proteinleri üretilmektedir. Peynir altı suyu, proteince çok zengin olmasına karşın, insanlar tarafından tüketilebilir hale getirilebilmesi gerekmektedir. Bunun için başlıca iki temel üretim şekli geliştirilmiştir. Bunlardan birincisi filtrasyon yöntemi olup, yüksek teknoloji ile mekanik olarak membran filtreden basınç altında geçirilmesiyle hiçbir kimyasal işlem görmeden filtre edilir. Bu metodla yüksek oranda alfa-lactalbumin ve glycomacropeptidler elde edilir. Alfa-lactalbumin neden önemlidir? Çünkü anne sütünde bulunan bir proteindir ve insanlar için en fazla besin değerine sahip ve en faydalı proteindir. Glycomacropeptidler BCAA amino asitlerince zengindir. İkinci üretim yöntemi ion-exchange yöntemidir. Ağır kimyasalların kullanılması sebebiyle wheyin birçok değerli ajanları işlem sırasında kaybolabilir. Dolayısıyla peynir altı suyu proteini üretiminde önem kazanan noktalar; alfa-lactalbumin ve glycomacropeptid formların yüksek oranda eldesi ve yüksek nitrojen miktarı için yüksek biyolojik değeri olan ürün eldesidir.

Amino asitler kasların yapı taşlarıdır. Araştırmalar göstermiştirki en iyi amino asit alımını sağlamak için peptid form protein tüketmek gerekir. Peptid form protein, hidrolize prosesiyle elde edilir. Hidrolize prosesinde de iki temel üretim şekli geliştirilmiştirdir. Bunlaran biri %100 enzimatik hidrolize ve diğeri ise kimyasallarla hidrolize yöntemidir. % 100 enzimatik hidrolize yöntemi (önceden sindirilmiş) mide enzimleri ile protein zincirinin peptid zincirlere kırılması ile gerçekleşir. Bir başka değişle %100 enzimatik hidrolize prosesi, midemizin yapacağı işlemi önceden yapmaktır. Bu prosesin faydası hidrolize olmamış proteinlere oranla vücut tarafından daha çabuk ve daha fazla oranda sindirilebilmesidir. Protein satın alırken dikkat edilmesi gereken konu % kaçlık bir protein tozu olduğu değil, hidrolize olup olmadığıdır. Araştırmalar göstermiştirki %65 oranında bir hidrolize proteini, basit olarak üretilmiş %95 oranında bir proteinden daha etkilidir.

WHEY PRO ürünümüz, A.B.D den ithal edilmiş, en yüksek kalitede soğuk ısıda ultra filtre edilmiş peynir altı suyu proteini ve ultra filtre edilmiş %100 enzimatik hidrolize peynir altı suyu proteinleri kullanılmıştır. Hidrolize whey proteini yapısı gereği acı olduğundan Why Proyu içerken hafif bir acı tat alabilirsiniz. Bu durum hidrolize whey proteininden kaynaklanmaktadır. Protein sentezini ve nitrojen alımını arttırmak için Glutamin eklenmiştir.Whey Pro laktoz açısından son derece düşüktür (