Malzemeler:
12 enginar
1 demet maydonoz
1 diş sarımsak
1 limon
75 gr. diyet kaşar peyniri
1 kahve fincanı kepek unu
3/4 su bardağı et suyu(yağsız)
2 çorba kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Enginarların sapı hemen dibinden kesilir. Limonlu soğuk suda dış yaprakları koparılır. İç yaprakların dikenli ucu kesilir, göbeğindeki tüyler temizlenir. Ayıklanmış ve temizlenmiş enginarlar kaynar tuzlu suya atılıp iyice yumuşayınca kadar haşlanır.
Enginarlar iyice haşlanınca bir kevgirle sudan çıkarılır ve bir tabağa, çanak kısmı alta gelecek biçimde konduktan sonra tabak eğik duruma getirilir.
Maydonozlar ince ince kıyılır. Buna ince ince doğranmış sarımsak katılır.
Karışım bir kaseye konur. Kepek unu ile rendelenmiş olan diyet kaşar ve bir tutam tuz katılır. Karabiberi de serpildikten sonra karışım iyice karıştırılır.
Suyu iyice süzülmüş enginarların altısı bütün olarak bırakılır, altısı da ortadan ikiye kesilir.
Enginarlar alçak kenarlı, geniş bir güvence veya ateşe dayanıklı cam bir kaba bir sıra halinde yerleştirilir. Sonra göbekleri yukarı gelecek biçimde yerleştirilmiş enginarların ortalarına kaptaki karışımdan konur, zeytinyağı ve ılık et suyu da döküldükten sonra orta ısılı fırında pişirilir.
Enginarlar pişince fırından çıkarılır ve sıcak sıcak servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1255
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 11:02
sunum için teşekkürler...