BARiKAT kimdir

Son güncelleme: 26.01.2007 04:05
  • JÖNTÜRK KİMDİR?
    noimage

    Türkçe rap müziğinin öncülerinden biri olan ve 2002 de yayınladıkları ilk albümleriyle Türkiye hiphop hareketini kökten dönüştüren kişi olarak bilinen Jöntürk, 1996 yılında kurduğu Güneşin Çocukları / Barikat grubuyla kendini Türkiyede hiphop kültürünün gelişimine adadı.

    noimage

    HİPHOPTA İLKLERİN ADAMI
    Güneşin Çocukları adıyla 1996 yılında start verdikleri Türkiyenin ilk geleneksel break dance yarışmalarını düzenledi. 1998 yılında Türkçe rap yapmaya başladı. Aynı yıl, Türkiye;nin ilk hiphop radyo programını Radyo Presste &Kuşlara Yem Veriyoruz adıyla yaptı.

    noimage

    Türkiyenin ilk hiphop halk, yardım, dayanışma, protesto ve üniversite konserlerini verdi. Türkiye'nin ilk rock, punk, hiphop birlikteliklerine imza attı. Simurg / İstanbul Hiphop Festivali adıyla Türkiyenin ilk hiphop festivallerini düzenledi.

    noimage

    2001 yılında &Boys Of Sun& adıyla Türkiye&nin ilk Hiphop Kültür Merkezini açtı.


    Microphone Control adıyla Türkiyenin ilk rap yarışmalarını, Boys Of Sun& adıyla Türkiye&nin ilk Hiphop Oscarları;nı düzenledi.

    noimage

    Türkiyede ilk kez, hiphop kültürünü konu alan kitabı,Bir Gençlik Çığlığı Hiphop Kültürü adıyla yayınladı. Anadolunun evrensel değerleriyle hiphopın evrensel değerlerinin hayata aynı pencereden açıldığını savunarak, ilk kez Anadolu hiphop kavramını ortaya attı.


    TÜRKÇE RAPİ DÖNÜŞTÜRDÜ
    Türkiye genelinde verdiği yüzlerce konser ve organizasyon aracılığıyla binlerce hiphopçının sahne almasını, yüz binlerce izleyicinin hiphopla tanışmasını sağladı.

    noimage

    Kurucusu olduğu Barikat grubuyla 2002 yılında Zihni Müzikten Güneşin Çocukları, 2003 yılında ise Emi Musicden &Hava Su Toprak Ve Ateş albümünü yayınladı. Geniş yankı bulan ve büyük tartışmalar yaratan her iki albümlerinde ortaya koydukları muhalif kimlikleriyle Türkiyedeki muhafazakar kimliğiyle tanınan tüm rapçileri kökten dönüştürdü.


    Şahsenem ve Erol Büyükburç ile kaydettikleri Türkiyenin ilk hiphop - pop düetleriniyle Türkçe rapin dışa açılımına önemli bir katkıda bulundu; diğer rapçilerinde aynı yolu izlemelerinin önünü açtı.


    HİPHOPIN AYDINLIK YÜZÜ
    1993 yılında 'Kediler Cumhuriyeti', 1994 yılında 'Barışa Son Çağrı', 1995 yılında 'Dünyaya Gelmeme Hakkı, 1996 yılında Siyah Göldeki Genç Kırmızı Balıklar, 2003 yılında
    Bir Gençlik Çığlığı Hiphop Kültürü kitapları yayınlandı.


    Uludağ Üniversitesi-Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünü yarıda bıraktı. Pek çok sivil toplum örgütünde aktif olarak yer aldı. Uzun yıllar Bursa Atatürkçü Düşünce Derneği çatısı altında aktif olarak yer aldı. 1996 yılında Simurg / Güneşin Çocukları gençlik hareketini başlattı. Bursa Amatör Yazarlar Ve Sanatçılar Derneğinin kuruculuğunu ve başkanlığını yaptı. Bursa Gençlik Merkezini kurdu. 1997 yılında Güneşin Çocukları Dergisini yayınladı.


    Underground oluşumlara aktif olarak destek verdi Hiphop kültürünün yanı sıra, rock, punk ve değer alt kültürlerin gelişimine de katkıda bulundu: bu alanda yüzlerce projeye imza atarak binlerce gencin sahne almasını sağladı. Pek çok tiyatro, film gösterimleri, şiir ve müzik dinletileri, söyleşiler, konferanslar düzenledi; resim, karikatür sergileri açtı.


    Hiphopın aydınlık yüzü JÖNTÜRK, son olarak üzerinde çalıştığı ŞAMAN albümünü Atlantis Müzik etiketiyle yayınladı. Jöntürk şu an 'Başka Dünyanın Çocukları' adlı kitabını ve prodüktörlüğünü yaptığı Anadolu Kaplanları adlı bir toplama rap albümü Dj Clup etiketiyle yayınlamaya hazırlanıyor.
#25.01.2007 20:19 0 0 0
  • ellerıne saglık bıtanesı

    hıc haberım yoktu dogrusu sayende bılgılendım
#26.01.2007 04:05 0 0 0