New York

Son güncelleme: 07.02.2007 10:26
  • Kardeşlerim...

    * NEW YORK *
    noimage
    New York kenti Amerika Birleşik Devletlerinin nufus bakımından en büyük kentidir. Aynı isimli New York eyaletinde yer alır.Dünyaca önemli bir siyasi, ticaret, moda, eğlence ve finans merkezidir.Birleşmiş Milletler Genel Konseyi New York kentindeki binasında toplanır.İç nufusu 8,1 milyon olmasına karşılık yakın çevresindeki yerleşim bölgeleriyle birlikte New York metropolitan bölgesi 21 milyonluk nufusuyla dünyanın en kalabalık yerleşim bölgelerinden birini oluşturur.Kent 5 bölüme ayrılmıştır:
    * Manhattan
    * Brooklyn
    * Queens
    * Bronx
    * Staten Island

    New York kenti 1613 yılında Hollandalılar tarafından New Amsterdam adı altında kuruldu.Kent 1664 yılında İngilizlere geçti ve New York adını aldı.1778 yılında kent 2 yıl süreyle yeni kurulmuş olan Amerika Birleşik Devletlerinin başkenti oldu. Başkent Washington'a taşındıktan sonra da kentin önemi büyümeye devam etti.

    Finans dünyasinin kalbinin attığı Wall Street, New Yorkun Manhattan bölümünde yer alan bir caddedir.New York borsası New York Stock Exchange burada yer alır. Dünyaca ünlü Özgürlük Abidesi Statue of Liberty New York limanındaki küçük bir adada yer alır.Tiyatro ve müzikaller Broadway caddesinin etrafında toplanmıştır. New Yorkun John F. Kennedy Uluslararası Havaalanı dünyanın en çok yolcu trafiği taşıyan havaalanlarından biridir.New Yorkun Metropolitan Museum of Art gibi müzeleri dünyanın en değerli sanat kolleksiyonlarına sahiptirler.Şehrin ünlü gazetesi New York Times dünyanın en saygın gazetelerinden biridir.Amerikanın üç büyük televizyon kanalı olan ABC, CBS ve NBC nin merkezleri New Yorkta yer alır.

    Bu kenti yılda yaklaşık 40 milyon turist ziyaret etmektedir.Genellikle gidilen yerler Empire State Building, Brooklyn Köprüsü, Broadway, Metropolitan Museum of Art, Bronx Hayvanat Bahçesi, Madison Avenue'da bulunan alışveriş merkezleridir. Ayrıca Halloween Parade ve Tribeca Film Festivali turistlerin ve Amerikalıların ilgisini çeken kültür olaylarıdır.Central Park, ABD nin en çok ziyaret edilen parkıdır.New York'un yemek kültürü çok geniştir.Özellikle bagel ve New York stili pizza en ünlü yiyecekleridir.Orta Doğu yemeklerini bulmak da oldukça kolaydır.

    noimage
    noimage
#26.01.2007 00:40 0 0 0
  • Kesinlikle muhtesem biryer diyebilirim..
    genis bilginle aydinlattigin icin tesekkurler kardesim
#26.01.2007 22:37 0 0 0
  • tesekkurler bilgiler icin
#07.02.2007 10:26 0 0 0