Cehennem Çiçeği

Son güncelleme: 20.08.2007 17:18
  • noimage



    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage


    The Black Dahlia

    Vizyona Giriş Tarihi
    09.02.2007

    Türü
    Dram

    Ülke
    ABD / Almanya

    Süresi ve Yapım Yılı
    121 dakika - 2006

    Yönetmeni
    Brian De Palma

    Oyuncular
    Josh Hartnett
    Scarlett Johansson
    Aaron Eckhart
    Hilary Swank

    Senaryo
    Josh Friedman

    Müzik
    Mark Isham

    Görüntü Yönetmeni
    Vilmos Zsigmond

    Hollywoodun karanlık yüzüne yolculuk

    Los Angeles, 1947. Los Angeles polis departmanı, polis bonolarına desteği arttırmak amacıyla, Mr. Fire ve Mr. Ice takma isimlerine sahip iki polis, genç idealist Bucky Bleichert ve sinik Lee Blanchard arasında bir boks maçı düzenler. Dövüşten sonra partner olan Fire ve Ice, bir devriye sırasında kendilerini korkunç bir cinayet sahnesinin ortasında bulurlar.

    Gelecek vaat eden güzel yıldız Elizabeth Short, Los Angeles'da boş bir arsada, işkence edilerek öldürülmüş olarak bulunmuştur. Kurban gazete manşetlerine Cehennem Çiçeği olarak geçer ve bu cinayet, Kaliforniya tarihinin en büyük insan avını başlatır.

    Büyük bir davayı çözmek ve bunun getireceği şöhret umutlarıyla heyecanlanan Lee, soruşturmaya atanması için başvuruda bulunur. Bucky ise cinayet yüzünden kendini çok rahatsız hisseder ve öldürülen kadına karşı güçlü bir empati geliştirmeye başlar. İki polis, iki sert erkek, iki arkadaş ve aynı kadına aşık iki rakip olan Bucky ve Lee için Cehennem Çiçeği çok geçmeden bir takıntı halini alır. Onun hayatıyla ilgili her şeyi bilmek, katilini yakalamak ve ona ölümünde bile sahip olmak istemektedirler.

    Araştırmaları onları savaş sonrası Hollywoodunun karanlık yüzüne, ölü kadının hayatının ve ölümünün derinliklerine götürecektir.

    Brian De Palmanın yönettiği Cehennem Çiçeğinin başrollerini Aaron Eckhart (Lee Blanchard), Josh Hartnett (Bucky Bleichert), Scarlett Johansson (Kay Lake), Hilary Swank (Madelene Linscott) ve Mia Kirshner (Elizabeth Short) paylaşıyor. James Ellroyun romanından uyarlanan filmin senaryosunu Josh Friedman kaleme almış. Filmin müziklerini ise Mark Isham bestelemiş.
#26.01.2007 08:38 0 0 0
  • güzeli bir film sanırım Josh Hartnett ı pearl harbourdan beri çok severim zaten

    teşekürler abi
#26.01.2007 10:36 0 0 0
  • PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
#07.02.2007 18:23 0 0 0
  • Paylaşım İçin Teşekkürler Ellerine Sağlık...
#20.08.2007 17:18 0 0 0