1 yıl Arena 1 yıl Saracoğlu

Son güncelleme: 28.06.2012 08:17
  • noimage

    Spor Bakanı Suat Kılıç, Beşiktaş’ın stat krizine bulduğu formülü G.Saray Başkanı Aysal’a açıkladı.Beşiktaş Başkanı Orman, dün öğlen Ünal Aysal’ı arayıp “Birlikte Başbakan Erdoğan’ı ziyaret edelim” dedi, Aysal kabul etmedi. Öğleden sonra Aysal’a telefon eden Bakan Kılıç, “Beşiktaş bir sezon Arena’da, bir sezon Saracoğlu’nda oynasın” önerisini yaptı. Galatasaray Başkanı Aysal, “Artık bu konuyu devletimiz çözecek” karşılığını verdi.

    GALATASARAY ile Beşiktaş arasında yaşanan TT Arena sorununun çözümü için ilk adım atıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, tüm kulüpleri dostluk çatısı altında toplayacak öneriyi G.Saray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’a açıkladı:

    - Bir sezon Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı..
    Bir sezon Galatasararay’ın Türk Telekom Arena Stadı...
    Çözüm yolunda atılan bu büyük adım sonrası Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin belirleyeceği resmi tavır merak ediliyor.
    Gelin çözüm yolunda kaydedilen bu önemli aşamaya ve gün boyu yaşanan telefon konuşmalarına bir göz atalım...

    Gelin bunu yapmayalım

    27 Haziran Çarşamba
    Öğle saatleri...
    Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın telefonu çaldı.
    Arayan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman’dı.
    - Sayın Başkan, iyi günler diliyorum.
    - Sağolun Sayın Orman, size de iyi günler.
    - Ünal Bey, stat konusunu çözüme kavuşturmak için Sayın Başbakan’a birlikte gidelim. Ve orada bir çözüm yolu bulalım.
    - Fikret Bey, bu konuda düşüncemizi biliyorsunuz. Sayın Başbakan ne zaman isterse bir araya geliriz. Ancak Sayın Bakan ile yaptığımız son toplantıda biz fikrimizi belirttik. Gelin bunu yapmayalım. Bu konuda aklı selim davranalım. Galatasaray’ın tüm idari büroları o statta, Galatasaray TV, müzemiz orada. Yabancı bir takımın orada oynaması ciddi sıkıntı yaratır. Bunları gözardı etmeyelim.
    Bu görüşmeden sonra Fikret Orman, Aysal’a teşekkür etti. İkili karşılıklı nezaket cümleleriyle telefonu kapattı.
    Ancak Orman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bu konuyu görüşeceğini de dile getirdi.

    Arena konusunda ısrarlıyım

    27 Haziran Çarşamba
    Öğleden sonra...
    Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal’ın telefonu bir kez daha çaldı. Bu kez telefonun diğer ucunda Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç vardı.
    - Sayın başkan iyi günler diliyorum. (Gülümseyerek). Ben Arena konusunda ısrarlıyım. Size yeni bir teklif getiriyorum. Bu konunun Galatasaray ile Fenerbahçe arasında paylaşılacağını düşünüyorum. Böylece dostane bir şekilde sorunların altından kalkmış oluruz.
    - Nasıl bir teklif Sayın Bakan?
    - Beşiktaş maçlarını bir sezon Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda, bir sezon da TT Arena’da oynasın. Bu öneriyi sayın Başbakan’a böyle ileteceğim.
    - Sayın Bakanım bu konuyu artık devletimiz çözecek. Biz her konuda olduğu gibi devletimize gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. Ancak bu teklifin dahi zaten zor günler geçiren kulübümüzü daha da büyük zorluğa sürükleyeceğini bilmenizi isterim. Sayın Başbakan’a da mümkünse bu konudan vazgeçilmesini iletirseniz makbule geçer.

    Nihat Özdemir davet etmişti

    - Aysal ve Kılıç arasındaki görüşmenin detayları bu kadar. Bakan Suat Kılıç’ın aynı öneriyi F.Bahçe’ye de ilettiği ve sarı lacivertli kulübün Başkanvekili Abdullah Kiğılı’nın bu konuya sıcak baktığı ifade ediliyor. Bilindiği gibi yönetimden ayrılan F.Bahçe İkinci Başkanı Nihat Özdemir, Beşiktaş’ın maçlarını kendi statlarında oynayabileceğini söylemişti.

    İnönü 2017’de ancak biter

    - G.SARAY Kulübü eski İkinci Başkanı Işın Çelebi, kendisinin de Beşiktaş’ın Türk Telekom Arena’da oynamasına karşı olduğunu söyledi. Çelebi, “İnönü Stadı 1 yıldan önce yıkılamaz ve 2017’den önce de tamamlanamaz” dedi. Çelebi bu iddialarının gerekçelerini şöyle sıraladı:
    İnönü Stadı’nın avam projesi hazır değil.(En az 6 ayda hazırlanabilir).
    İhale şartnamesinin bitirilmesi lazım. (3 aydan önce yapmak mümkün değil).
    Stat ihalesinin kamuoyuna ilan edilmesi şart. (1 ay da bunun için lazım).
    Yer tespiti yapılmalı. (Teknik nedenlerle en az 1 ay süreye ihtiyaç var).
    Stat inşası için finansman bulunacak…
    Anıtlar Kurulu’ndan onay alınacak…
    Sıraladığı bu nedenler yüzünden Beşiktaş’ın en erken Haziran 2013’te İnönü Stadı’nın inşaatına başlayabileceğini söyleyen Çelebi, inşaatın tamamlanmasının da 2017’yi bulacağını kaydetti, “En mantıklısı, Beşiktaş’ın bir yıl İnönü’de oynadıktan sonra Olimpiyat Stadı’nı 4-5 sezon kullanmasıdır” diye konuştu.

    F.Bahçe Kartal’a yeşil ışığı yaktı

    F.Bahçe Başkanvekili Kiğılı, Beşiktaş’ın Saracoğlu’nda oynaması konusunda “Türk futbolu için gereğini yaparız” dedi.

    - İNÖNÜ Stadı’nın yıkımı sonrası maçlarını oynayacağı yer konusunda sıkıntı yaşayan Beşiktaş’ın durumu ile ilgili konuşan Fenerbahçe Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, “Burada önemli olan Türk futboludur. Biz bu konuda bir hizmetimiz, katkımız olursa elbette elimizden geleni ortaya koyarız” dedi. Futbol Federasyonu Genel Kurulu sonrası soruları yanıtlayan Kiğılı Beşiktaş’tan kendilerine bu konuda bir teklif gelmediğini ancak gelmesi halinde yardımcı olmaya çalışacaklarını ifade etti. Kiğılı gerekli görüşmeleri yapıp net bir karar vereceklerini sözlerine ekledi.

    Temelli karşı çıkmıştı

    ABDULLAH Kiğılı, Beşiktaş’ın Saracoğlu’nda oynaması konusunda olumlu ifadeler kullanırken, Fenerbahçe Yönetim Kurulu’nun bir başka üyesi Ömer Temelli, geçtiğimiz hafta buna imkan olmadığını söylemişti.

    http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/20862843.asp

    Ben tamamen Saraçoğlu'nda oynamalarına karşıyım. Bunun 2 nedeni var Birincisi Saraçoğlu devletin stadı değil Fenerbahçe'nin stadı. İkincisi Beşiktaş taraftarı önceki maçlarda yaptığı gibi hem Arena'ya hem de Saraçoğlu'na zarar verecektir. Sizin görüşlerinize de saygı duyarım.
#28.06.2012 08:17 0 0 0