Gelenek haline gelen davranışların 'nedenleri'

Son güncelleme: 02.10.2008 22:45
  • Yüzük neden evlenirken takılır?

    İnsanların evlenirken yüzük takmalarinin nedeni ise eski Mısırlılar'ın halka seklindeki cisimlerin sonsuzlugu simgeledigine dair inançları. Evlilik yüzügü de evliliğin sonsuza dek sürecegini simgeliyor.

    Erkek bebeklerin giysileri neden mavidir?

    Yüzyıllarca önce insanlarda seytani güçlerin bebeklerin vücutlarina girmek için fırsat kolladıklarina iliskin bir ortak inanç vardi. Ayrıca bu şeytani güçlerin, mavi renk tarafından kovulduğuna da inanılıyordu. Bu yüzden şeytan korkar diye erkek bebeklerin giysilerinin mavi olması adet haline geldi.

    13 sayısı niçin uğursuzdur?

    Bu inancın, Hz. İsa'nın meşhur son yemegindeki havarilerin sayısından kaynaklandığı sanılsa da, kökü İskandinavya topraklarina kadar gider. O zamanlarda güzellik tanrısı Balder bir ziyafet verir. Bu ziyafete 12 kişi davetli iken, yalanların tanrısı Loki, davetli olmadığı halde 13. kişi olarak katılmak ister. Ancak çıkan tartısmada Loki, diğer tanrılar tarafından cok sevilen Balder'i öldürür. 13'ün uğursuzlugunun nedeni Loki'dir.

    Bozuk paraların kenarı niçin tırtıllıdır?

    Kağıt paradan önce kullanılan paralar altın ve gümüş içeriyordu. Düzenbazlar bu paraları kenarından kazıyarak cok az miktarda da olsa, biriktiriyor, parayı da tekrar kullanabiliyorlardı. Bu sorunu cözmek için bozuk paralarin kenarlari tırtıllı yapılmaya başlandi. Bu tırtıllar sayesinde paranın kazınmış olduğu hemen belli oluyordu.

    Atlar neden ayakta uyur?
    Bilim adamlari atların ayakta iken daha rahat olduklarını ve daha az enerji sarf ettiklerini söylüyor.

    Çünkü atın yatarken nefes almasında iç organları kimi güçlüklere yol açıyor.

    Erkeklerin dügmeleri niçin sağdadır?

    Sağ elini kullanan bir insan için, sağdaki bir dügmeyi soldaki iliğe geçirmek daha kolaydır. Bu nedenle erkeklerin düğmeleri daima sağdadır. Peki, kadınların düğmeleri niçin solda? Eskiden düğmeler pahalı idi. Düğme alabilecek zengin kadınlar da, elbiselerini hizmetçilerinin yardımıyla giyebiliyorlardı. Hizmetçiler de düğmeleri sağ ellerini kullanarak daha hızlı ilikleyebiliyorlardı.

    Fotograflarda gözler niçin kirmizi cıkıyor?

    Fotograf makinesinin flası kısa sürede cok kuvvetli bir ısık verir. Bu ısık da doğrudan retinaya yansır. İşte flasla cekilen fotograflardaki kırmızılık retinadaki bu kılcal damarların görüntüsüdür.

    Neden tokalaşıyoruz?

    Tokalaşma aslında cağlar öncesi bir adet. Bir erkek diğerine elinde silah olmadığını göstermek için boş sağ elini uzatıyor, diğeri de aynı seyi yapıyordu. Ama her iki taraf da kendini emniyete almak, diğerinin aniden silah çekmesini engellemek için birbirinden emin olana kadar birlikte ellerini hafifçe sıkarak dururlardı.
#19.08.2004 11:53 0 0 0
  • Birde Baynlarin camasir elle sıkma şekilleri cok farkli
    dikkatimi cekmistir her zaman
    Biz erkekler daha farkli sıkariz islak camasiri
#02.10.2008 22:45 0 0 0