Kuran-ı Kerimle İlgili Hadisler

Son güncelleme: 14.04.2012 13:41
  • * Kuran-ı Kerimle İlgili Hadisler *
    Kuran-ı Kerim, dini kitapların sonuncusu dördüncüsü olup 610 yılında AllahPeygamber Hz.Muhammed Efendimize göndermeye başlamıştır.O zamanlar Peygamber Efendimiz 40 yaşlarında idi.Bu yüce kitap, kimi zaman vahiy meleği olan Cebrail ile, kimi zaman da Allahü Teâlânın direkt olarak bildirmiştir. Hepsi birden sûreler bütün olarak değil! Ayet-Ayet nazil olmuştur.Yani bu şekilde yeryüzüne ine ine uzun zaman boyunca 23 sene sürmüştür.İlk vahiy Mekkedeki Hîra mağarasında geldi!İçerisinde iman, ibadet, hüküm, sevap, günah, Ademoğullarına insanlara öğüt ve nasihat, mümîn, müşrik kâfir, cennet cehennem gibi birçok konuda emir ve açıklama vardır. İnsanlığın başlangıcı, Şeytanın Cennetten kovuluşu ve Allaha karşı verdiği söz, insanların neyden, nasıl ve niye yaratıldığı, Kuran-ı Kerim inmeden önceki kavim milletlerin neler yaptığını, Ahiret ölümden sonraki hayatda ne gibi şeyler ile karşılaşılacağı vs. gibi konular da anlatılmaktadır. Elbetteki bunlarla sınırlı değil. Bu kitap o kadar yüceki, hemen-hemen her konuda hüküm veriyor ve insan okudukça okuyası geliyor. Kitaba saygı göstermek, onu gereği gibi okumak ve anlamak gerekir. Eğer anlanırsa neler anlatıldığının ilmi bilinmiş olur. En önemli sırlardan biri de ilimbilmekdir. Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?

    * Kuran okunan yere rahmet ve bereket yağar *
    [Buhari]

    * Kuran okunan evin hayrı artar, sakinlerini sıkmaz, melekler toplanır, şeytanlar oradan uzaklaşır.Kuran okunmayan ev, içindekilere dar gelir, sıkıntı verir, bereketsiz olur. Melekler uzaklaşır, şeytanlar oraya dolar *
    [Darimi]

    * Her gece on âyet okuyan, gafillerden sayılmaz. *
    [Hakim]

    * Kuran okuyun! Kıyamette size şefaat eder. *
    [Müslim]

    * Kim bir âyet öğrenirse, kıyamette onun için nur olur. *
    [Darimi]

    * Bir âyet öğrenmek, yüz rekat [nafile] namaz kılmaktan daha iyidir. *
    [İbni. Mace]

    * Kurandan bir âyet dinleyen sayısız çok sevaba kavuşur. *
    [İbni Ahmed]

    * Kuranı öğrenip gece gündüz okuyana imrenmek gerekir *
    [Müslim]

    * Kuran okuyanla dinleyen, sevapta ortaktır. *
    [Deylemi]

    * İnsanların en çok ibadet edeni, en çok Kuran okuyandır *
    [Deylemi]

    * Kuranı kerim okuyup, ezberleyen, helalini helal, haramını haram bilen, Cennete girer. Ayrıca müslüman akrabasından, hepsi de Cehennemlik olan on kişiye şefaat edip, onları Cehennemden kurtarır. *
    [Tirmizi]

    Kaynak:
    * Hadis İmamının İttifak Ettikleri Hadisler [İbrahim elHazimî]
    * Kuran Tarihçesi
#27.01.2007 00:45 0 0 0
  • oysaki nefsimize nekadar agır geliyo okumak zamanımızı güzelliklere vermek yerinee boşboş ugraşıyoz hayatla allahım bize güç azim iman kuvvti verki bizde senin salih kullarından olabilelim bizi saptırma yarab (amin)
#28.01.2007 22:33 0 0 0
  • Allah hepimize kuran okumayı nasip etsin
    teşekkürler KONAMI ellerine sağlık
#01.02.2007 15:38 0 0 0
  • rabbimiz bize öyle bir yüce kitap vermiş okusan sevap var dinlesen sevap var bereket var huzur var aşk var maşallah allah'ım bizi müslüman yarattığın için sana şükürler olsun.
#14.04.2012 13:41 0 0 0