Çocukken gönül verdikleri takımlara şimdi gol atıyorlar

Son güncelleme: 28.01.2007 13:04
  • Büyük takımların efsane futbolcuları, çocukken hangi takımı tutuyorlardı acaba? Galatasaraylı Hakan Şükür Fenerbahçeyi, Fenerbahçeli Tuncay Şanlı Galatasarayı, Beşiktaşlı İbrahim Akın Trabzonsporu, Galatasaraylı Necati ise Beşiktaşı tutuyormuş.

    Şaka şaka... Peki bu varsayım gerçek olsaydı ne olurdu? Futbolcular küçükken tuttuğu takımları neden saklıyorlar dersiniz? Galatasarayın ve Fenerbahçenin efsane golcüsü Tanju Çolak, Bunu açıklamak yürek ister şeklinde konuşuyor. Rıdvan Dilmen, Büyüklerde oynayan futbolcunun sempati duyduğu takım olmaz. diyor. Samet Aybabaya göre ise bu futbol kültürü henüz Türkiyede yerleşmedi...

    Büyük takımlarda efsane olmuş yıldız futbolcular, çocukken gönlünü, bugün oynadıkları takımın rengine değil de ezeli rakiplerine kaptırmış. Meğer Galatasaraylı Hakan Şükür Fenerbahçeli, Fenerbahçeli Tuncay Şanlı Galatasaraylı ya da Beşiktaşlı İbrahim Akın Trabzonsporlu, Galatasaraylı Necati ise Beşiktaşlıymış! Şaka şaka... Ne Tuncay Şanlı Cim Bomlu, ne Hakan Şükür ne de İbrahim Toraman Fenerli. Hepsi bugün oynadığı takımların başarısı için top koşturuyor. Ancak dört büyük takımlar için ter döken futbolcuların çocukken tuttukları takımın ne önemi var ki...

    G.Sarayın yıldız futbolcusu Necati Ateşin iki hafta önce söylediği, Altay taraftarıyım. şeklindeki sözleri, futbolcuların tuttuğu takımları yeniden gündeme getirdi. Geçten yıl da G.Sarayın kaptanı Hakan Şükürün, Fenerde Cim Bomlular var. sözü büyük tartışma konusu olmuştu.

    Hatta kim bu futbolcular diye de içten içe bir araştırma başlamıştı. Yine Fenerbahçenin başarılı kalecisi Rüştü, bazı haberlerde G.Saraylı olarak anılmasına tepki göstermişti. Bu tip iddiaların, kulüpleri, takımları ve taraftarları birbirine düşürmek için yapıldığını söyleyen Rüştü, Her çocuk, özellikle de erkek çocuklar küçükken amcalarının, dayılarının yönlendirmesiyle takım tutmaya başlarlar. Benim de küçükken böyle bir dönemim oldu; ama kısa sürdü. Kendi kendime futbolu anlamaya başladığım yaştan itibaren hangi takımın daha iyi olduğunu gördüm ve Fenerbahçeli oldum. Ben her zaman Fenerbahçeliydim ve ömrüm boyunca da bu renklere sadık kalacağım. Ben yıllardır Fenerbahçeye emek ve gönül verdim diyor.

    Çocukluk aşklarına göre kimler hangi takımda?
    derseniz ortaya ilginç iddialar çıkıyor: Rüştü Reçber, Metin Tekin, Feyyaz Uçar, Mehmet Özdilek, Tümer Metin, Alpay Özalan (Galatasaray); Sergen Yalçın, Suat Kaya, Mehmet Oğuz, Ali Gültiken, Emre (Fenerbahçe); Mustafa Denizli, Gökhan Keskin, Arif Erdem, Hakan Ünsal, Ümit Karan, Abdullah Ercan (Beşiktaş). Kimin Fenerli kimin Galatasaraylı veya kimin Beşiktaşlı olduğu futbolcular arasında çokça konuşulan bir konu. Ancak bir zamanların efsane isimleri bu konuda çok cesur. Hatta futbolcuların çocukken tuttukları takımları açıklamasında hiç mahzur görmüyorlar. Galatasarayın ve Fenerbahçenin efsane golcüsü Tanju Çolak, açık açık Galatasaraylıyım diyor. Bir futbolcunun çocukken tuttuğu takım değil formasını giydiği takım ve onun başarısı önemlidir. diyen Rıdvan Dilmen ise, Büyüklerde oynayan futbolcu için sempati duyduğu takım diye bir şey olmaz. diyor.

    --------------------------------------------

    Metin Oktay Beşiktaşı, Terim Feneri tutuyormuş!

    Türk futbolunun efsane isimlerinin çocukluk aşkları ile ilgili iddialar ise söyle: GSnin efsane isimi Metin Oktayın Beşiktaşlı olduğu söyleniyor. Hatta Oktayın İstanbula gelip Beşiktaş antrenmanlarına çıktığı belirtiliyor. Ancak sakat olduğu gerekçesiyle Beşiktaş almamış Oktayı. Beşiktaşın eski başkanı Süleyman Seba için çocukluk arkadaşı karikatürist Nehar Tüblek, önce Galatasaraylı sonra Fenerbahçeli sonra da Beşiktaşa başkan oldu.şeklinde iddiada bulunuyor. Fenerin sembolü olan Lefter, Hakkı Yetenden korktuğu için Beşiktaşlı olmasına rağmen Beşiktaşa gelmedi iddiası var. Fatih Terim için çocukken Fenerli olduğu söyleniyor. Tabii bu iddiaların çoğu birinci ağızlar tarafından doğrulanmış değil. Neticede bütün bunlar futbolcuların çocukluk arkadaşları tarafından söylenenler.

    --------------------------------------------

    Hangi takımı tuttuğunu açıklamak yürek ister

    Tanju Çolak: Ben Samsunspordayken Galatasaraylı olduğumu söylemiştim. Bu iş yürek ister. Yüreği olan bunu açıklar. Aynı zamanda ben Galatasaraydan Fenerbahçeye transfer olduğumda Galatasaraya karşı oynamış ve golümü atmıştım. Galatasaraya karşı her oynadığımda duygusallığa yer vermedim. Takımım adına elimden geleni yaptım. O an hiçbir şey hissetmem.

    Yürek ile değil profesyonellikle ilgili

    Rıdvan Dilmen: İnsanların bakış açısıyla ilgili bir durum. Neticede Fenerbahçeden Beşiktaşa transfer olan bir futbolcu için artık Fenerbahçe bitmiş demektir. O andan itibaren profesyonel düşünmeye başlarlar. Bu iş yürek ister diye bir konuya ben katılmıyorum. Ben de Bolusporda oynarken Fenerbahçeyi tuttuğumu söylemiştim. Neticede büyüklerde oynayan biri için sempati duyduğu takım diye bir şey kalmaz.

    Herkes sempati duyduğu takımı söyleyebilmeli

    İbrahim Altınsay (Spor yazarı, Beşiktaşlı eski yönetici): Bu bence kamuoyunun sorunu. Maalesef bizde farklı bir futbol dünyasında farklı ortamlara doğru ilerliyoruz. Herkes sempati duyduğu takımı çıkıp açık açık söyleyebilmeli. Ne var ki özellikle kamuoyunda oluşan tablo bunu mümkün kılmıyor. Mesela Anadolu takımlarında oynarken tuttuğu takımı söyleyebiliyorsun. Bunu kimse yanlış anlamıyor.

    Futbolcular tuttuğu takımı saklamamalı

    Hami Mandıralı: Bence tuttukları takımı saklamamaları gerekir. Sonuçta ne olarsa olsun bir insan bir takımı tutar. Ben Trabzonsporluyum. O forma için canımı dişime taktım. Ama 1995-96 sezonunda çıkıp Galatasaraya sempatim olduğunu açıkça söylemiştim. Şu konu da ilginçtir. Kariyerimde Trabzonspor formasıyla en fazla golü Galatasaraya karşı attım. Sonuçta futbolda duygusallığa yer olmaz.

    Söylemek en doğru olanı; ama

    Samet Aybaba: Bence söylememekle en doğru olanı yapıyorlar. Bu futbol kültürü daha Türkiyede yerleşmedi. Anadolu kulübünde oynarken bunu rahatlıkla söyleyebilirsin; ancak büyüklere geldiğinde bu mümkün değil. Ben Trabzonsporu çalıştırırken Beşiktaşı tuttuğumu söylemiştim
#27.01.2007 21:38 0 0 0
  • Okadar yazmislar ama dönüp dolastirmislar hep ayni nokta
    saka saka.. yada bunlar birer idda gibisinden bir haber ortaya cikarmislar röportaj cok sacma geldi bana

    ama sonda Tanju ve Ridvan aciklamis..

    haber icin tesekkürler
#28.01.2007 13:04 0 0 0