MALZEMELER:
1. Koyun Eti
2. Kara Biber
3. Pul Biber
4. Soğan
5. Domates
6. Kekik
7. Tuz
8. Şiş
9. Keskin bıçak:)
10. Tabiki en önemli malzeme de bu işi bilen herhangi bir ARTVİLİ' ye sahip olmak::::))))
HAZIRLANIŞI:[Özenle seçilmiş koyun eti yassı ve ince bir şekilde açılır, daha sonra geniş bir kap içerisine kat kat dizilir ve hazırlanan baharat ve diğer malzemeler üzerine serpilir bu işlem tüm etler bitene kadar devam edilir. daha sonra tüm malzeme karışana kadar etler yoğrulur.Etin terbiyesi için en az bir gün hazırlanan et dinlendirilir. Dinlenen et ertesi gün döner için özel olarak yapılmış şişe dizilir. Açık alanda ateş yakılır ve köz elde edilir elde edilen közde pişrilerek afiyetle yenilir.
[COLOR=red]NOT:
Ne kadar tarif etmeye çalışsam da bunun tadını tanıdığınız bir atvinli varsa bence ona sorun veya yolu ARTVİn'e düşmüş birine...

Etiketler:
artvinli artvinli
Üyenin Yeni Konuları
Üyenin Populer Konuları
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 13640
favori
like
share
hhadise Tarih: 10.10.2009 07:25
teşekkürler
yigit0211 Tarih: 19.10.2008 12:40
kesinlikle çok güzel tarif etmişiin aynı şekilde profosyonellerde senin yaptıgından pek farklı yapmıyorlar bu işi
zyman Tarih: 14.10.2008 10:50
elinize sağlık bakalım neymiş

güzel deil hemde hiç... ben daha çok detaylı bişey beklerdim ....
nrqL Tarih: 04.09.2008 23:36
bak mesela ben yemek yapmayıda bilmem burdan öğrensem annemde şaşırır he he:9
C4NSU Tarih: 11.08.2008 22:33
Teşekkürler...
Bormuf Tarih: 11.08.2008 17:48
Evde döner ilginç olurdu. istediğin kadar yap ye
saygılar
aishteru Tarih: 13.07.2008 06:24
tesekurler guzel bir konuya deginmisiniz ve banda yardimci oldunuz saolun
bozok Tarih: 21.09.2007 18:39
10 numera bi tarif bu . paylaşımın için beaucoup beaucoup merci
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:05
teşekkürler