MALZEMELER

4 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
İçi için;
250 gr. kıyma
1 adet soğan
1 domates
1 çorba kaşığı salça
15-20 dal maydonoz
Tuz, karabiber
Kızartmalık yağ
YAPILIŞI:

Bir kabın içine yumurtayı kırın, yoğurdu ve tuzu ekleyin. Unu azar azar ilave edin. Çok az su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın. Üzerine nemli bir bez öreterek dinlendirin. Hamur dinlenirken, başka bir kabın içine kıymayı koyun, soğanı ve kabuğu soyulmuş domatesi ekleyin. Maydonoz, tuz, salça ilave edin ve karıştırın. Hamurdan yumurta şeklinde parçalar alın ve tabak büyüklüğünde açın. Açılan hamurun yarısına iç harçtan koyun ve üstünü kalan yarısıyla ay şeklinde kapatın. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın. Kızartma tanceresine yeteri kadar sıvı yağ koyun, yağ kızınca börekleri kızartın. Kağıt havlu açılmış tabağın içine alın, yağını biraz çekince servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 518
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 14:11
bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
Gönülce Tarih: 07.03.2007 15:22
tarifi okurken hayal edip sanki yemiş gibi tad aldım
teşekkürler canım
kuber Tarih: 01.03.2007 11:57
en sevdiğim börek paylaşımın için teşekkürler superisi