Malzemeler:
- Su bardağı ince bulgur
- 5 adet patates
- 5 adet taze soğan
- 1/' demet maydanoz
- 5 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Kırmızıbiber
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- Tuz
Yapılışı:
Patatesleri soyup iri şekilde suda haşlıyoruz. Bulguru da ayrı bir kapta sıcak su ile bırakıyoruz. Taze soğanı ve maydanozu ince şekilde kıyıyoruz. Haşlanan patatesleri bir kaba alıp eziyoruz, ıslattığımız bulguru da üzerine döküp, yeşillikleri salçayı sarımsakları ve baharatları koyup yoğuruyoruz. En son yağ ve limon suyunu döküp servis ediyoruz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 497
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:05
teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 29.01.2007 16:54
çok güzel oluyor eline saglık lana