bamya nasıl temizlenir - bamya buzdolabında nasıl saklanır - bamya tarifi - kışa bamya saklamak - bamya nasıl soyulur




Malzemeler:

1 kilo bamya
4 domates
1 limon


Öncelikle bamyanın taze olmasına ve satın alındıktan sonra hemen ayıklanmasına dikkat edilmelidir.Bamyaları yıkayın. Kurutun. Baş kısımlarını bıçak yardımıyla, derine inmeden ve dairsel hareketle yukarıdaki resimdeki gibi (çeperini sıyıracak biçimde) soyun. Yada önce ayıklayıp tepesini soyduktan sonra da yıkayıp kurutabilirsiniz. Bamya kuruduktan sonra, bir limonun suyunu üzerine dağıtarak dökün. Kabuklarını soyduğunuz domatesi küçük küp doğrayarak bamyalarla karıştırıp harmanlayın. Kesinlikle tuz ve yağ koymayacaksınız. Harmanladığınız bamyaları 2,3 yada 4 e bölün ve buzdolabı poşetine koyarak, poşetin içindeki havayı alarak sıkıca bağlayın. Bir süre buzdolabının alt bölmesinde bekletip soğuduktan sonra derin dondurucuya koyabilirsiniz.

Kullanmak için çıkardığınızda soğan, yağ ve isterseniz etli harcınızı pişirip bamyaları donmuş halde harcın içine indiriniz, tuzunu vererek kısık ateşte pişiriniz. Afiyet olsun.

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3425
favori
like
share
CORAX_06 Tarih: 30.07.2012 11:30
hani fasulya felan olsa tamamda bamya ile aram peki iyi değil sevmeyiz birbirimizi
pirenine Tarih: 30.07.2012 01:47
emeğine sağlık deneyeceğim
umut çakmak Tarih: 29.07.2012 22:57
Ay Kız Tarih: 29.07.2012 22:46
kışın çok güzel oluyo ama sanki yeni pazardan almış gibi :78:
CORAX_06 Tarih: 29.07.2012 01:17
heç işim olmaz
Ay Kız Tarih: 27.07.2012 08:31
tavsiye ederim canımm :78:
G-A-M-Z-E Tarih: 27.07.2012 01:28
bide ben deneyim o zaman:78:
Ay Kız Tarih: 26.07.2012 08:24
uzun süredir biz bu tarifi uyguluyoruz, hem kıvamında pişiyor hem de harika lezztli oluyor :3:
G-A-M-Z-E Tarih: 26.07.2012 00:59
haşlayarakda koyabilirsiniz