MALZEMELER
Yeşil biber 300 gr
Soğan 300 gr
Sarımsak dişi 3-4 adet
Kırmızı chili biber 1
Nebati yağ 2 çorba kaşığı
Konserve domates 1.5 kg
Konserve börülce 500 gr
Konserve pinto fasülye 500 gr
Konserve tatlı mısır 500 gr
Chili tozu 3-4 çorba kaşığı
Kimyon 1 çorba kaşığı
Tuz
Amerikan pirinci 500 gr
Ekşi krema 300 gr

YAPILIŞI
Biberleri ve soğanları doğrayın, sarmısağı ve kırmızı chiliyi kıyın. Ancak yumuşak oluncaya kadar yağda pişirin. Suyuyla beraber domatesi, kurutulmuş bezelyeyi ve tatlı mısırı ilave edin. Chili, kimyon ve tuz ilave edin ve kaynatın. Sos tavasını kapatın ve yumuşak olana kadar orta ısıda pişirin. Tuz ve chili tozu serpin. Pirinci tuzlu suda pişirin ve chiliyle servis yapın; garnitür olarak ekşi krema ilave edin.BİLGİ : Bu chili, Pinto fasülye yerine herhangi bir konserve beyaz fasülye kullanılarak yapılabilir. Chili fasülye özellikle pratiktir, çünkü baharatlı ve konserve haldedir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 542
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:45
sunum için teşekkürler...
BoardBeLasi Tarih: 02.02.2007 18:06
tarif icin tskler