Ramazan Ayı İftar Menüleri

Son güncelleme: 04.07.2014 09:32
  • Ramazan Ayı İftar Menüleri - Ramazana Özel İftarlık Tarifler - İftar Tarifleri

    Ramazan ayı, bereket ve huzur ayı..
    Ramazan ayının girmesiyle iftar ziyafetleri, iftar davetleri daha da artar. Dostlarımızı, yakınlarımızı iftara davet ettiğimiz gibi, biz de onların davetine gideriz, birlikte iftar ederiz. Bu güzel âdet, hem insanların birbirlerine yaklaşmalarını sağlar, hem de yardımlaşma ve cömertlik duygularını canlandırır.
    Gelin iftar menüzümüzü paylaşalım

    1. günün menüsü

    Soğuk Çorba

    noimage

    Hazırlanışı: Pirinçler yeteri kadar su ile haşlanır, öyleki pirinçler yumuşamış ve suyunu da çekmiş olmalı(pirinçler biraz lapa olabilir ama diri kalmamalıymış). Haşlanan pirinç soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra bir kaseye alınır, üzerine haşlanmış pirinç kadar süzme yoğurt eklenir. Yavaş yavaş karıştırılır, azar azar su eklenir, bir yandan da karıştırılır. Tuz ve nane eklenir, karıştırılır, dolapta dinlendirilir, soğuk servis edilir. İsterseniz servis sırasında buz ilavesi yapabilirsiniz.









    noimage

    Tepside Terbiyeli Tavuk

    MALZEMELER
    Tavuk incikler ,
    1 çay bardağı süt,
    1çay kaşığı kekik,
    1tutam kara biber,
    1 çay kaşığı tuz eklenerek
    2-3 diş sarımsak ez bir kapta karıştırarak 20-25 dakika bekletilir.
    terbiyelenen incikler,alınıp soyulup iri doğranmış patatesler ile beraber tepsiye dizilir.
    üstüne1 veya 2 yeşil biber boyuna kesilerek 1,5 su bardağına 2 yemek kaşığı salça sulandırılarak
    üstüne dökülür 200 derece fırında pişirilir


    noimage

    Mısırlı Pilav

    Malzemeler.

    2 Su Bardağı Pirinç
    4 Bardak Et Suyu
    2 Su Bardağı Mısır Konservesi
    1 Kahve Fincanı Soya Yağı
    Yeterince Tuz ve Karabiber
    Yapılışı
    Pirinci ılık tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin. Suyunu süzün. Bir tencerede yağı kızdırıp pirinci ilave edin ve kavurun. İçine mısır ve yeterince tuz ilave edip pirinçler göz göz oluncaya kadar kavurun.
    4 bardak et suyunu ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Ateşten alıp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Üzerini karabiber ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

    noimage

    Kakaolu Puding

    1/3 su bardağı (80g) şeker
    1/4 su bardağı (60g) kakao
    3 yemek kaşığı nişasta
    1/8 tatlı kaşığı tuz
    2 su bardağı süt
    1 tatlı kaşığı vanilya
    Hazırlanışı

    Vanilya dışındaki bütün kuru malzemeler mikrodalga fırına giren bir kapta karıştırılır.
    Süt ilave edilip iyice çırpılır.
    Mikrodalganın en yüksek watt'ında 3 dakika pişirilir.
    Karışım bir çırpma teli ile çırpılıp 3 dakika daha pişirilmek üzere mikrodalga fırına verilir.
    Her dakika başında kapak açılıp şöyle bir karıştırılıp kıvam kontrol edilir. Koyulaştığında fırından çıkartılır.
    Vanilya ilave edilip karıştırılır.
    Servis kaplarına aktarılıp, ılıklaştıktan sonra buzdolabına konulur.

    Afiyet Olsun

    alıntı

#20.07.2012 15:38 0 0 0
  • 2. günün menüsü








    noimage

    Mercimek Çorbası

    2 Su bardağı Kırmız mercimek
    3 Adet Soğan
    1 Yemek kaşığı kadar salça
    Bir miktar kuru nane
    Eğer istenirse bir tatlı kaşığı kadar biber salçası.
    Çorbanın Tarifi
    İlk önce soğanlarımızı ince ince kıyıp yağımızda kavurmaya başlayalıp. Soğanlar belli bir miktar kavrulduktan sonra (Soğanlarımızı çok yakmayalım çorbalarda soğanlar orta derecede pişirilmesi daha iyidir.) Soğanlardan sonra salçamızı tenceremize koyarak salça ile soğanları da belli bir süre beraber pişirin. Daha sonra daha önceden hazırladığımız yıkanmış mercimeklerimizi tenceremize boşaltalım ve malzemelerimiz karıştıralım. Karıştırma işleminden sonra 5 bardak suyu tenceremize ilave edelim ve çorbamızı kaynamaya bırakalım. Çorbamızdaki malzemeler iyice eriyene kadar kaynatma işlemimizi sürdürelim. Ocağımızın altını kapatmadan 5 dakika kadar önce çorbamızın içine nane ve tuzumuzuda atalım eğer acı seviyorsanız içine mutlaka pul biber de eklemelisiniz ve 5 dakikalık bir kaynamadan sonra çorbamız hazır..

    noimage

    Misket Köfte

    Malzemeler
    Yarim kilo kiyma
    1su bardagi galete unu
    1adet rendelenmis sogan
    2dis sarmisak
    1cay kasigi karabiber
    1cay kasigi kekik
    biraz kimyon
    Yukaridaki malzemeler kiymaya katilarak iyice yogurulur ve ceviz buyuklugunde yuvarlanip kizgin yagda kizartilir.
    Susleyip puslemek icindeservis tabaginin altina rendelenmis maydanoz serpilip , kozlenmis biber ile servis yapilir.

    noimage

    Makarna Salatası

    malzemeler:

    yarım paket makarna
    yarım çay bardağı zeytinyağı
    5-6 kornişon turşu
    2-3 sivribiber
    yarım demet maydanoz
    2 salatalık
    2 havuç
    yarım su bardağı bezelye konservesi
    3 su bardağı yoğurt
    arzuya göre 2 yemek kaşığı mayonez

    hazırlanması:
    1. makarnaları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. daha sonra soğuk sudan geçirin. soğuyunca yarım çay bardağı zeytinyağı ile karıştırın.
    2. sebzeleri küçük küçük doğrayın. havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyin. hepsini makarnaya ekleyin.
    3. en son yoğurdu ve isterseniz (biz kullanmıyoruz) mayonezi ilave edip karıştırın

    noimage

    Sütlaç

    Sütlaç Malzemeler:
    -1 litre süt

    -yarim su bardagi pirinç

    -1 su bardagi seker

    -1 çorba kasigi nisasta

    -2 yumurta sarisi

    -yarim paket vanilya

    Sütlaç Yapilisi Tarifi:

    Pirinç yikanip bir bardak su ile iyice haslanir. (suyunu çekmelidir.)

    Süt ve seker konur. 10 dakika kadar pisirilir.

    Nisasta, yumurta sarisi yarim bardaktan az su ile ezilir.

    Kaynamakta olan sütlaçtan birkaç kasik alip, alistirma yapilir.

    Sonra sütlaca katilip karistirilir. Atesten alindiktan sonra vanilya konur.

    Atese dayanikli kaselere bosaltilir.
    Içinde biraz su bulunan tepsiye dizilip firinda üstleri kizartilir.

    Kizarmis sütlaçlarin üzeri, kurumamasi için bir tepsi ile örtülerek sogutulur.

    Not: sade sütlaç, yumurta kulanmadan yapilir. O zaman sütlaç firinlanmaz;
    üzerine tarçin serpilir.

    Afiyet Olsun


    alıntı

#20.07.2012 22:30 0 0 0
  • 3. Günün Menüsü

    noimage

    Ezogelin Çorbası

    Malzemeler

    1 fincan pilavlık bulgur
    1 fincan kırmızı mercimek
    1 fincan pirinç
    1 adet soğan
    1 adet havuç
    tereyağ
    tuz,
    karabiber,
    kimyon,
    nane
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1 tatlı kaşığı domates salçası

    Tarif

    Bulgur,pirinç, mercimek tencereye konur.
    Soğan küçük doğranıp tencereye eklenir.
    Havuç isteğe göre rendelenip ya da ufak doğranıp malzemeye eklenir.
    Üstüne çıkana kadar su konur.
    Tuzu,karabiberi ve kimyonu da eklenerek kaynamaya bırakılır.
    Düdüklüde yaklaşık 15 dakika pişirilir.
    Diğer tarafta iki kaşık tereyağına biber salçası ve domates salçası eklenerek tavada kızdırılır.
    Nanesi de eklendikten sonra pişen çorbaya ilave edilir.
    not:Çorbaya sosu ilave edilmeden önce eğer istenirse blenderden geçirilebilir.Daha koyu kıvamda ve taneli sevenler için buna gerek yoktur.

    noimage

    Paçanga Böreği

    Kullanılan Malzemeler:

    2 adet yufka
    yarım kangal sucuk
    250 gr kaşar peyniri
    yumurta(bulamak için)
    galeta unu
    Hazırlık

    kaşar peynirini rendeleyin.sucukları minik küpçükler halinde doğrayıp birbirine iyice harman edin.
    Tarifin Hazırlanışı
    2 yufkayı üst üste koyup önce 4 e sonra 8 e bölün.
    toplamda 16 tane ücgenimiz olacak.
    herbir ücgenin kalın kenarına içten bol miktarda koyup sarın ucunu suya batırıp yapıştırın
    hacırladıgımız börekleri önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayıp(bu işlemi yapmazsanız çok yag çekiyor.baya agır oluyor) altın sarısı olana kadar kızartın.
    1 kişiye 4 tane börek fazlasıyla yetiyor.servis kişi sayısına ondan 4 dedim.bu ölçüye göre ayarlama yapabilirsiniz.
    içini bol koymayı unutmayın lezzetin sırrı içinin bol olmasında ..









    noimage

    Kuzu Kavurma

    Malzemeler:
    1 kg. kuşbaşı kuzu eti (orta yağlı)
    1 su bardağı su
    Yarım çorba kaşığı tuz
    125 gr. margarin
    Hazırlanışı:
    1kg. kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştırın.Eti kavuracağınız tencereye 125 gr. margarini alın. Tuzladığınız eti tencereye ilave edin. Sonra 1 su bardağı suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte eti pişirmeye bırakın. Etler, suyunu çekip, kızarıncaya kadar pişirin. Daha sonra yanında bol yeşillikli mevsim salatası veya çoban salatası ile birlikte servis yapın

    noimage


    Tiramisu

    Malzemeler:
    1 adet hazır kek (ortadan ikiye ayrılmış)
    2 yemek kaşığı dolusu un
    1/2 lt. süt
    1 çay kaşığı nescafe
    1 tane labne peyniri
    1 küçük kutu portakal suyu
    2 tane yumurta sarısı
    1 paket vanilya
    2 çay bardağı toz şeker
    kakao


    Tiramisu Tarifi:
    Ufak bir tencereye yarım litre sütü katınız. Daha sonra 2 tane yumurta sarısını süte iyice yedirerek karıştırın. 2 çay bardağı şekeri de ilave edip karıştırmaya devam edin.. Sonra 2 kaşık unu ve vanilyayı da ilave ettikten sonra mikser ile çırpın. Karışım koyulaşana kadar orta ateşte pişirmeye bırakın. Diğer yandan keki ıslatmak için 1 bardak portakal suyuna 1 çay kaşığı nescafeyi koyup karıştırın.Kekin alt katını iyce ıslatın.Diğer taraftan muhallebi kıvamına gelen karışımın içine labne peynirini ilave edin ve 2 dakika kısık ateşte karışımı iyice karıştırın.(topaklanmaması için gerekirse mikserleyin) karışımı birkaç dakika çırptıktan sonra altını kapayın ve ıslatmış olduğunuz kek tabanının üstüne yarısını dökün.. Diğer ikinci kat keki de üstüne katın ve portakal suyu ile ıslatıp diğer kalan karışımı üzerine ilave edin. Kenarlarını krema ile kapayın. Üstüne tel süzgeç yardımıyla kakao döküp soğumaya bırakın.Buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz.

    Afiyet Olsun

#21.07.2012 22:37 0 0 0
  • 4. Günün Menüsü

    noimage

    Düğün Çorbası

    Malzemeler
    • 250 gr. küçük küçük doğranmış sotelik koyun eti
    • 1 yumurta sarısı
    • 3 çorba kaşığı un
    • 1 limonun suyu
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    • 1 su bardağı süt
    • 4 su bardağı su

    Düğün Çorbası tarifi
    Eti tencereye koyun. Ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
    Ayrı bir kasede un, tuz, limon, süt ve yumurtayı çırpın. Karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin.
    Un kokusu gidinceye kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
    Arzuya göre üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın.









    noimage

    Tepside Patlıcan Kebabı

    Malzemeler


    5 tane kebablık patlıcan
    yarım kilo orta yağlı kıyma
    3 domates
    6, 7 sivri biber
    tuz

    Yapılışı

    öncelikle patlıcanları yıkayıp 2 parmak kalınlığında kesip dilimleyelim
    daha sonra patlıcan dilimleri arasına tuzla yoğurduğumuz kıymadan koyalım ve diğre tarafınada patlıcan koyarak tepsiye dizelim
    patlıcanlar bitene kadar böyle tek sıra halinde tepsiye dizelim sonra ortasına dilimlenmiş domates ve biberleri koyalım ve mümkünse varsa taş fırına yollayalım imkan
    yoksa evdeki fırında patlıcanlar pişip kızarana kadar pişirelim
    sıcak sıcakk servis yapalım

    noimage

    Garnitürlü ve Nohutlu Bulgur Pilavı

    MALZEMELER
    *1 su bulgur
    *1 kaşık tereyağı
    *1 tane soğan
    *1 kaşık salça
    *haşlanmış nohut
    *Yarım kavanoz garnütür

    YAPILIŞI
    *Soğanı küp küp doğruyoruz.
    *Tencereye yağımızı koyuyoruz,sonra soğanlarımızı koyup soğan kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
    *Bulgurumuzu ilave ediyoruz.Şöyle bi karıştırıp suyunu koyuyoruz.tencerenin kapağını kapatıyoruz.
    *Kaynayınca tuzunu nohutunu vr garnitürünü ekliyoruz.
    *Kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.

    Kolay ŞAM tatlısı

    noimage

    irmikli tatlılar yapımı gayet kolay ve pratik olan tatlı çeşitlerindendir. Özellikle sütle birlikte yapılan irmikli tatlılar şerbetli tatlılara oranla daha hafif olurlar. Şerbetli tatlıların yapılışı daha zordur ve fırında kızardıkları için iyi bir gözlem isterler.fakat şimdi gelin sizlerle evde kolayca fıstıklı şam tatlısı yapmayı deneyelim.


    Malzemeler:


    1 su bardağı yoğurt


    1 su bardağu toz şeker


    1 su bardağı un


    2,5 su bardağı irmik


    1 çay kaşığı karbonat ve 50 gram kadar kabuksuz tuzsuz fıstık


    Şam Tatlısının Şerbeti İçin Gereken Malzemeler :


    2,5 su bardağı toz şeker


    2,5 su bardağı su ve limon suyu


    İrmikli Şam Tatlısı Tarifi , Nasıl Yapılır , Yapılışı :




    ilk önce 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı tozşekeri derin bir kapta çırpıcıyla çırpalım. Sonra içine un , irmik ve karbonatı ekleyip karıştırmaya devam edelim. kek hamuru gibi bir hamur elde ettiğimizde bir fırın tepsisine dökerek üzerine soyulmuş 20-30 adet tuzsuz fıstıkları hamurun aralarına gelecek bir şekilde üzerine dizelim. önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin. Dikkat edin üstü ve altı eşit kızarsın , yanmasın. tabi şam tatlısının alt rengi biraz daha az kızarmış rente oluyor. Kızaran şam tatlısı hamurunu fırında dinlenmeye bırakın.

    Daha sonra şam tatlısının şerbetini hazırlamak için 2,5 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencerede kaynatın. şam tatlısının şerbetininin istenilen kıvamda olduğunu düşündüğünüz noktada ocaktan almadan limon suyunu ilave ederek bir kaç kez karıştırın ve ocağın altını kapayın.

    Melodi Akçay dan Not : Biliyorsunuz şerbetli tatlı yaparken püf noktası vardır .tatlı veya şerbet biri sıcak , biri soğuk olacak. soğuyan şam tatlısının üzerine ılınmış şerbeti dökerek bir kapak kapatıp şerbetin içine çekmesini sağlayın ve soğumaya bırakın. Şerbeti çeken şam tatlısını tercihe bağlı olarak ister ince uzun dikdörtgen şeritler halinde ya da kare kalın dilimler halinde keserek servis edin.



    Afiyet Olsun

#22.07.2012 12:20 0 0 0
  • hepsi çok güzel ellerine emeyne saglık arkadaşm
    akşama iftara sizdeyim
#22.07.2012 12:40 0 0 0
  • inş gelin tabiki, beklerim :)
#22.07.2012 12:41 0 0 0
  • çok teşekkür ederim. sofranz bol bereketli olsun inallah bacım
#22.07.2012 12:43 0 0 0
  • hamarat kardesim benim iftara ben de gelicem ona gore
#22.07.2012 13:24 0 0 0
  • gel tabiki memnun olurum ,buyur beklerim seni de gelmek isteyen herkesi de inş
#22.07.2012 13:30 0 0 0
  • 5. Günün Menüsü

    noimage

    Ayranaşı Çorbası



    1 Su Bardağı Aşurelik Buğday (yarma)
    1 Adet Yumurta
    2 Su Bardağı Yoğurt
    1 Çorba kaşığı Un
    5 Çorba kaşığı Sıvıyağ
    Yeteri kadar Tuz
    1 Tatlı kaşığı Nane

    Yapılışı:
    Buğday bir gece önceden sıcak suyla ıslatılır.
    Ertesi gün düdüklü tencereye konur üzerine 6 bardak su eklenir,iyice pişirilir.yoğurt,yumurta ve un çırpılır ve tencereye ilave edilir iyice karıştırılır.Karıştıra karıştıra pişirmeye devam edilir. Ayrı bir tavada yağa nane konur ve kavrulduktan sonra çorbanın üzerine dökülür.Bir iki taşım kaynatıldıktan sonra çorbamız hazır.


    noimage

    Zeytinyağlı Sarma

    Malzeme Listesi:


    Yarım kilo asma yaprağı(annemlerin bahçesinden)



    3 su bardağı pirinç


    2 adet orta boy soğan rendesi


    1 çay bardağı zeytinyağı



    1 kaşık domates salçası


    1 yemek kaşığı kuru nane, yarim demet ince kiyilmis maydonoz, yarim cay kasigi karabiber


    1,5 yemek kaşığı kuş üzümü


    1,5 yemek kaşığı çam fıstığı


    tuz



    iç malzemeyi pişirmek için



    1,5 su bardağı su.


    Pişerken sarmaların üzerine dökmek için yarım limon suyu.



    Yapılışı:



    Rendelenmiş soğanları zeytinyağında hafif kavurun. Çam fıstıklarını ilave edin, pirinci koyun. 2-3 dakika kavurun. Nanesini kuş üzümünü tuzunu koyup suyunu ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Ince dogranmis maydonoz ve karabiberi ilave edin. Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. Sarma işlemine başlamadan önce pirinci karıştırıp içindeki tüm malzemenin karışmasını sağlayın. Yapraklarınızın büyüklüğüne göre iç malzeme koyarak sarın. Tencerenizin tabanını 1-2 adet yaprak ile örtün. Sarmaları yanyana aralık bırakmadan tencerenize doldurun. Sarma işlemi bittikten sonra 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını dolmaların üzerinden gezdirin. Yarım limonun suyunu üzerinden dökün. 1-2 yaprak ile sarmalarinizin uzerini kapatin.Dolmaların üzerine tencerenize uyan boyda tabak koyun, pişerken sarmaların dağılmaması için. Sarmaların üzerini 1- 2 parmak geçecek kadar su koyarak pişirin ( Kaynadıktan sonra ocağınızın ayarını kısın). Servis yaparken limon dilimleri ile süsleyin. Ben yaprak sarmasını bol ekşili sevdiğim için bazen kuş üzümü ve çam fıstığı koymadan bolca soğan ve kuru nane ile hazırladığım iç malzeme ile sararım. Bazı zeytinyağlı sarma tariflerinde şeker ve tarçın da vardır koyabilirsiniz ama ben tercih etmiyorum. Ve piştikten sonra da ilave yarım limonun suyunu da tekrar üzerinden gezdiriyorum

    noimage

    TAVUK SARMAMALZEMELER
    4 adet tavuk budu
    1 çorba kasığı hardal
    3 adet mantar,
    1 adet havuç
    4 dilim kasar peyniri
    1 cay bardağı zeytinyağı
    1 su bardağı su
    HAZIRLANIŞI

    Tavuk butlarının kemiklerini ayırın. Butları bıçakla, ya da satırla ezerek inceltin. İçlerine hardalı sürün. Mantarları ortadan ikiye bölün. Havucu dilimleyin. Tavukların içine koyun. Kasar peynirlerini de üzerlerine kapatın.
    Rulo biçiminde sarın. Açılmaması için kürdanla tutturun. Zeytinyağını tavada kızdırın. Tavukları içine atıp, çevirerek kızartın. Daha sonra tencereye alın. tavukları kızarttığınız yağı tencereye dökün. Suyu ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
    Tavuklar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın


    noimage


    Tel Kadayıf
    MALZEMELER:
    500 gram kadayıf,
    500 gram şeker,
    125 gram margarin,
    150 gram çekilmiş ceviz içi,
    1 limon,
    1,5 su bardağı süt.

    YAPILIŞI:
    Kadayıflar tepsiye konur. Üstlerine eritilmiş yağ gezdirilir. Elle yavaş yavaş alt üst ederek yağın her tarafa yayılması sağlanır.
    Yarısı ayrılır, kalanı tepsinin her tarafına yayılır.
    1/2 un ceviz içi serpiştirilip, yayılır. Üstüne ayrılan kadayıflar yerleştirilir. Elle hafif bastırarak her tarafı aynı kalınlığa getirilir.
    •Orta hararetli fırına konur. Altı üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.
    •Fırından alınır alınmaz üstüne sıcak süt dökülür. Üstü bir ka-(Terbiyeden-Yoksunum)-pakla örtülür.
    •Tencereye şeker, limon suyu ve üstünü geçecek kadar su konur. Ateşe oturtulur. "Kıvamlı şurup" hazırlanır.
    •Şurup sıcakken, sıcak kadayıfların üstüne dökülür.
    •Soğuduktan sonra "baklava dilimleri" şeklinde kesilip tabakla-(Terbiyeden-Yoksunum)-ra konur.

    Afiyet Olsun


    alıntı




#23.07.2012 16:16 0 0 0
  • 6. Günün Menüsü

    noimage

    Yeşil Kabak Çorbası

    Malzemeler :1/2 kg kabak
    1 adet yumurta
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı ekşimiş yoğurt
    2 çorba kaşığı maydanoz
    2 çorba kaşığı tereyağ
    1 bir tatlı kaşığı tuz
    Yapılışı :
    Yeşil taze kabakları, bir tencere içine, tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, tereyağı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.
    Üzerine bir su bardağı süt ve iki su bardağı su koyup kabak pişinceye kadar iyice kaynatın. Piştikten sonra kenara alıp beş-on dakika kadar bekletin. Bu arada bir çanakta yoğurt ile yumurtayı iyice çırpın ve çorbaya yavaş yavaş yedirin. Üzerine maydanoz koyup, servis yapın


    noimage


    Üç Renkli Börek

    Malzemeler
    4 yufka
    1 çay bardağı sıvıyağ
    2 havuç, rendelenmiş ve hafif tuzlanmış
    250gr pastırma
    1/2 kg ıspanağın yaprakları, suyu iyice süzülmüş ve hafif tuzlanmış
    üstüne sürmek için yumurta sarısı
    Hazırlanması:
    Birinci yufkayı masaya serip yağlayın. İkinci yufkayı üzerine serip yağlayın. Havucu ikinci yufkanın üzerine yayın.
    Üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip yağlayın. Ispanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine yayın. Dördüncü yufkayı serip yağlayın. Pastırmaları bütün olarak dördüncü yufkanın üzerine dizin.
    Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın (içi kenarlardan taşmasın), daha sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp ikiye bölün.
    İki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun, üzerine yumurta sürüp 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

    noimage
    Kaşarlı Tavuk Köftesi


    Malzemeler
    500 gr tavuk eti(göğüs)
    3 - 4 dilim ekmek içi
    1,5 çay bardağı rendelenmiş kaşar
    1 yumurta
    1 çay kaşığı kekik
    1 çay kaşığı acı pul biber
    maydanoz (tercihen)
    sarımsak (tercihen)

    Tavuk etini rondodan geçirin, eğer böyle bir imkanınız yoksa kasaptan tavuk kıyması da alabilirsiniz. Üzerine ekmek içini ufalayın, rendelenmiş kaşar, yumurta ve baharatları ilave edip köfte harcınızı güzelce yoğurun. İstediğiniz şekli verip 15 dakika kadar bekletin ve kızarttıktan sonra sıcak olarak servis edin.
    Afiyet olsun.

    noimage

    Pirinç Pilavı

    Malzemeler
    2 Su Bardağı Pilavlık Pirinç
    Yarım Su bardak arpa şehriye
    3 Su Bardağı Tavuk Suyu veya Su
    1 Yemek Kaşığı
    2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
    Tuz
    Tarifi
    Pirinci 15-20 dakika kadar ılık suda bekletip suyunu iyice süzün.Daha sonra tereyağı ve zeytinyağını kızdırıp arpa şehriyeleri çok yanmayacak şekilde kavurun. Arpa şehriyeleri kavurma işleminden sonra Pirinçleri de tencereye boşaltarak kavurma işlemine devam edin. Pirinçler tane tane olunca tavuk suyu veya sıcak suyu ve tuzunu ilave edip önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirin.(Eğer tavuk suyunuz yoksa bir tane tavuk suyu tableti de kullanabilirsiniz.) Ocağı kapatmadan çorba karıştırır gibi değil de biraz üsten olacak şekilde bir kez karıştırıp demlenmeye bırakın.10-15 dakika kadar demlendikten sonra servis edin.

    noimage

    Vişneli Su Muhallebisi

    Malzemeler
    3 su bardağı su
    Bir buçuk su bardağı süt
    1 su bardağı tozseker
    4 kahve fincanı nisasta +1 çay bardağı su
    Yarım paket vanilya
    1 küçük kavanoz vişne kompostosu

    VİŞNELİ SU MUHALLEBİSİ TARİFİ
    Nisasta hariç tüm malzemeyi bir tencerede kaynatın. 4 kahve fincanı nisastayı da 1 çay bardağı suyla kaynatın. Kaynayan malzemeye ilave edin ve 2 dakika daha kaynatın. Daha sonra bu malzemeyi kare bir fırın tepsisine döküp soğutun. Servis yapmadan önce 2 saat buzdolabinda bekletin. Muhallebiyi kare dilimleyip, vişnelerle ve pudraşekeriyle süsleyin.

    Afiyet Olsun

    alıntı
#24.07.2012 21:51 0 0 0
  • 7. Günü Menüsü

    noimage
    Hünkar ÇORBASI

    Közlenmiş patlıcandan çorba" fikri ilk bakışta tuhaf geliyor biliyorum ama yoğurt ve limonla terbiyelenen bu nefis çorbayı denemeyen çok şey kaybeder, o kadar! :) Malzemeler
    - 2 adet büyük boy közlenmiş patlıcan
    - 1 adet soğan
    - 2 diş sarımsak
    - Tuz
    - Karabiber
    - Tereyağı
    - Zeytinyağı
    Terbiyesi İçin
    - 3 - 4 yemek kaşığı yoğurt
    - 2 yemek kaşığı un
    - 1 yumurta sarısı
    - 1/2 limonun suyu
    - Tuz
    Yapılışı
    1. Bir tencerede bir miktar tereyağını ve zeytinyağını karıştırın, rendelenmiş soğanı ve sarımsağı ekleyip kavurun.
    2. Daha sonra küp küp doğradığınız közlenmiş közlenmiş patlıcanları ekleyip karıştırın. Birkaç su bardağı su ilave edin, 10 dk. kadar kaynatın. Çorbadaki patlıcanların tel tel ağzınıza gelmesini isterseniz bu aşamada çırpıcı yardımıyla biraz çırpabilirsiniz. Ya da el blenderı yardımıyla parçacıksız bir çorba yapabilirsiniz.
    3. Ayrı bir kapta yoğurdu, unu, yumurta sarısını, limon suyunu, tuz ve karabiberi çırpın. Çorbanın sıcak suyundan ekleyerek karışımı ısıtın, kaynayan çorbaya dökün. Karıştırarak kaynatın.

    Hasanpaşa köftesi



    noimage
    Malzemeler:

    500gr Kıyma
    2- 3 Dilim ekmek
    1 Soğan
    2- 3 Diş sarımsak
    2 Yumurta
    2 Yemek kaşığı tereyağı
    Tuz, karabiber, pul biber, köfte baharı

    Püre İçin:

    1 Yumurta
    3- 4 Patates
    2 Kaşık süt
    1 Kaşık yağ
    Tuz, karabiber
    Arzuya göre üzerine kaşar peyniri rendesi konulabilir

    Yapılışı:

    İki defa çekilmiş etin içerisine, ıslatılmış ve ufalanmış ekmek içini, rendelenmiş soğanı, 2 yumurtayı, tuzu, baharatları, dövülmüş sarımsağı ekleyip iyice yoğurunuz.
    Etten yumurta büyüklüğünde parçalar alıp oval şekle getirip, tam ortalarını iyice çukurlaştırarak fırın tepsisine diziniz.Bu ölçülerden 19 tane köfte çıkıyor. Üzerlerine iki kaşık yağ koyup hararetli fırında 10- 15 dakika pişiriniz.
    Diğer tarafta patatesleri haşlayıp, pürüzsüz olana kadar iyice eziniz. Bir tencereye koyup içine 1 kaşık yağ, 1 yumurta, 2 kaşık süt, tuz, karabiber koyup karıştırarak 5 dakika pişiriniz.
    Püreyi, kaşık veya pompa yardımıyla köftelerin çukur kısımlarını iyice doldurunuz.2 kaşık salçayı, 1 çay bardağı su ile açarak tepsideki köftelerin üzerine dökerek orta hararetli fırında kızarana kadar pişiriniz. Servis tabağında yeşilliklerle süsleyerek servis yapınız.


    Bulgur Pilavı

    noimage
    Malzemeler(6 kişilik)
    1 kase bulgur
    1 orta boy doğranmış soğan
    1 adet doğranmış domates
    1 adet doğranmış biber
    2 avuç haşlanmış nohut
    1 yemek kaşığı salça,tuz,pul biber
    1 adet tavuk bulyon
    Hazırlanışı
    Soğanı ve biberleri pembeleşinceye kadar yağda kavurun üzerine domatesleri eklerek kavurun. Salçayı, pul biberi ve bulyonu ekleyerek üzerine yıkanmış olan bulguru dökün iyice karıştırın. Üzerini iki parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin, nohut ve tuzuda ekleyerek pişmesini bekleyin. 10 dk dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun..

    Çaçık


    noimage



    Malzemeler Suzme Yogurt Salatalik Taze sogan Kirmizi dolmalik biber Kekik Kirmizi pul biber Tuz KarabiberYapılışı Yogurdu biraz su ekleyip guzelce cirpmamiz gerekiyor, cok sulu olmamali biraz yogun kalmali. Elde kucucuk dogranan salatalik ve taze sogani eklemeliyiz sonra. Ve elbette tuz ve karabiberi.
    Yogurt, sogan, salatalik vs karisimi bu haldeyken dolaba koyup iyice sogutmaliyiz.
    dolaptan cikardiktan sonra ise yapacagimiz sey, uzerine kirmizi dolmalik biber elbette yine kucuk kucuk dogranmis, kirmizi pul biberi koyup karistirip en sonda biraz kekik ilave edip, uzerine hafifce zeytinyagi gezdiirip soguk olarak servis yapmak.




    Karamelli tatlı

    MALZEMELER
    1bardak şeker
    2lt süt
    1paket vanilya
    3kaşık pirinç unu
    1kaşık mısır nişastası
    200gr badem ya da ceviz
    5kaşık toz şeker
    noimage...

    Sütü 1bardak şekeri, pirinç unu ve nişastayla karıştırıp mixerde çırpın. Bir tencere içinde 5kaşık şekeri yakın karışımı ilave ederek 15dk pişirin. İnmeye yakın vanilyasını katın. Servis ederken üzerini badem ya da fındıkla süsleyin
#25.07.2012 20:28 0 0 0
  • 8. Günün Menüsü

    noimage

    Sütlü Domates Çorbası

    Malzemeler
    1 kg domates (koyu kırmızı)
    2 çorba kaşığı un
    1 su bardağı süt
    3 çorba kaşığı sıvı yağ
    Biraz kaşar rendesi
    6 bardak su
    Tuz

    Sütlü Domates Çorbası Tarifi
    Domatesleri dikkatlice rendeleyelim. Diğer yanda bir tencereye (teflon bir tencere tercih edilir) unu koyup birazcık unu kavuralım. Domates rendesini ilave edip biraz daha çevi­relim. Yavaş yavaş suyunu aktaralım. Ancak topak topak ol­mamasına dikkat edelim. (Eğer topaklanır ise bir el blenderin-den yardım alabiliriz.) Sıvı yağı da ekleyip 15-20 dakika pişi­relim. Sütü ilave edip 5 dakika daha pişirelim. Servis yaparken üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyalım.
    Not:Kışın bu çorbayı yapmak istersek 1-2 adet domates ve renk vermesi için 1-2 kaşık domates salçası kullanabiliriz.

    noimage

    Ali Nazik

    0.2 kg yarım yağlı kıyma
    2 patlıcan
    0.25 kg yoğurt ( süzme )
    1 yeşilbiber
    10 dal maydanoz
    0.1 kg tereyağı
    1 ç,kaşığı kırmızı biber
    Ali Nazik Yapımı :
    Ülkemizin güzel lezzetlerin den olan ali nazik nasıl yapılır bugün onu anlatacağım. Patlıcanlarımızı güzelce her tarafını orantılı olacak şekilde fırında közlüyoruz. Güzelce temizledikten sonra bıçakla ince ince doğrayın. Süzme yoğurdumuzuda doğramış olduğumuz patlıcanlar ile karıştırıp güvece yerleştirin ve fırında ısıtın. Daha sonra baharatlar ve kıymamızı köfte şekline getirerek şişe takın ve közde pişirin . Pişen köfteleri ufak parçalara ayırarak dana önceden içine kırmızı biber eklediğimiz tereyağında kavurun. Küçük küçük parçalara bölerek içine kırmızıbiber eklenmiş tereyağında biraz kavurun. Bu ufak etleri önceden ısıtmış olduğumuz yoğurtlu patlıcanımızın üzerine ekleyin. Maydanozu da ekleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz.
    noimage

    Ezme Salata

    Açıklama
    Domates, biber,maydanoz ve taze soğanı bir kabın içine çok ince doğrayın. Sarmısakları rendeleyin ve ekleyin. Nane ve limon suyunu da ekleyerek iyice karıştırın.
    Malzemeler
    2 adet büyük domates

    2 adet taze soğan

    2 adet yeşil biber

    yarım demet maydanoz

    5 diş sarmısak
    2 adet limon

    1 çorba kaşığı nane

    1 çay kaşığı pul biber

    yarım çay kaşığı tuz

    Tarifi
    Domates, biber,maydanoz ve taze soğanı bir kabın içine çok ince doğrayın. Sarmısakları rendeleyin ve ekleyin. Nane ve limon suyunu da ekleyerek iyice karıştırın. Arzuya göre tuz, pul biber ekleyerek servis yapın.



    noimage

    Kıymalı Yağlama

    içindekiler
    * 4 su bardağı un
    * 1 adet yumurta
    * 1 su bardağı ılık su
    * 1 tatlı kaşığı tuz
    * 1 paket tereyağı

    İçi İçin :
    * 2 adet kuru soğan
    * 250 gr kıyma
    * 3 çorba kaşığı sıvıyağ
    * 15-20 dal maydanoz
    * Karabiber
    * Tuz
    Üzeri İçin :
    * 1 kase yoğurt
    * 2-3 diş sarımsak
    * Tuz
    hazırlanışı
    * Yumurta, un, su ve tuzdan oluşan yumuşak kıvama yakın bir hamur yapın. Hamur dinlenirken iç hazırlayın.
    * Çok ince doğranmış soğanları, sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip, suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber katın, kıyılmış maydanoz ekleyip, ateşten alın.
    * Dinlenen hamurdan limon kadar parçalar alın. Oklavayla teflon tava çapında (25-30 cm) açın. Teflon tavada 2 yüzünü yağsız pişirin.
    * Daha sonra 2 yüzünü de tereyağıyla yağlayın. Servis tabağına 1 adet pişmiş yağlama, üzerine kıymalı iç olmak üzere kat kat, 4 kat koyun.
    * Bu şekildeyken keskin bir bıçakla artı şeklinde dörde kesin. Üzerine sarımsaklı yoğurt koyarak servis edin.

    noimage

    Güllaç

    MALZEMELER
    1 /2 paket güllaç
    1,5 litre süt
    2 su bardağı şeker
    1 su bardağı ceviz veyağ fındık
    süslemek için nar ve antep fıstığı
    YAPILIŞI
    Süt ısıtılır fazla sıcak olmayacak, içine şekeri eklenir iyice eritilir , güllaçlar bir tepsiye tek tek konup üzerlerine süt dökülür, her katta ceviz veya fındık serpilir, en son kalan süt üzerine dökülüp, soğutulup üzeri süslenir soğuk servis yapılır. Şekeri arzuya göre azaltıp çoğaltılabilirsiniz .
    NOT: süt çok sıcak olursa güllacınız hamur gibi olur ve rengi beyaz olmaz esmer bir renk alır.
    Güllacınızı hazırladıktan sonra buzdolabında streçleyip saklarsanız, renginde değişme olmaz .
    Üstünün süslemelerini servise yakın yapılırsa sonuç çok daha güzel olur .

    Afiyet Olsun

    alıntı

#26.07.2012 13:41 0 0 0
  • 9. Günün Menüsü

    noimage

    Yüzük Çorbası

    MALZEMELER
    mantı
    nohut
    parça et
    yoğurt
    limon suyu
    yumurta
    tuz
    kırmızı biber+yağYAPILIŞI
    Küçük küçük doğranmış parça etler, akşamdan ıslatılmış nohutla birlikte düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirilir. Üzeri taşacak kadar su ilave edildikten sonra kaynatılır. Kaynadıktan sonra içine mantılar da ilave edilir. Mantılar pişerken ayrı bir yerde yoğurt, limon suyu ve yumurta çırpılıp çorbaya ilave edilir. İçine tuzu da ilave edilip bir iki taşım kaynatılır. Servis sırasında üzerine kırmızı biberli yağ gezdirilir

    noimage

    Pirinç Pilavı


    2 su bardağı baldo pirinç
    2 çorba kaşığı tereyağı
    3 su bardağı tavuk suyu,
    et suyu veya su (sıcak)
    Tuz


    Pirinç Pilavı Tarifi
    Pirinci yarım saat önceden tuzlu kaynar suda ıslatın. Suyunu süzün, bol suda berraklaşmcaya kadar iyice yıkayın, süzülmeye bırakın. Kalın tabanlı, geniş bir pilav tenceresinde tereyağını kızdırın. İçine süzülmüş pirinçle birlikte bir tutam tuz atın. Kısık ateşte, pirinç taneleri şeffaflaşıncaya kadar, tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Pirincin üzerine sıcak tavuk suyunu (veya suyu) boca edin. Tuzuna bakın; dilediğiniz kadar ilave edin. Orta-harlı ateşte bir taşım kaynatın. Hemen ateşin altını kısm. Tencerenin kapağını kapatın. Pilav suyunu çekip üzeri göz göz olduğunda ateşten alın. Pirinç suyunu çektiğinde altı ince ince çıtırdamaya başlar; pilavın piştiğini bu sesten de anlayabilirsiniz. Kapağını hafif aralayarak 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Pirinç pilavını tahta bir kaşıkla dıştan içe doğru dikkatlice karıştırın.

    noimage

    Karnıyarık



    Karnıyarık malzemeleri; 6 patlıcan, 2 soğan, 3 domates, 250 gram kıyma, sıvıyağı, margarin, 1 bardak et suyu, yarım demet maydanoz, karabiber, tuz.Karnıyarık yapılışı; ilk yapmamız gereken patlıcanları alacalı olarak soymak olacaktır. Daha sonra tuzlu suda patlıcanları yarım saat kadar bekletelim. Süre bittikten sonra patlıcanları bol su ile yıkayalım.
    alıntıalıntı
    Domateslerin kabuklarını soyalım ve 6 dilimi ayıralım. Geri kalan kısmını küçük parçalar halinde doğrayalım. Soğanları da zar şeklinde doğradıktan sonra boş bir tavada yağ kızdıralım. Bu yağın içinde patlıcanları kızartalım.
    Başka bir tavada da 2 kaşık margarin eritelim ve soğanları 2 dakika kadar kavuralım. Kıymanın büyük kısmını koyup kavurma işlemini sürdürelim. Kıymalar su salıp çektikten sonra domatesleri atalım ve kavuralım. Kavurma işlemi sona erince tuz, biber ve kalan kıymayı koyalım.
    Bu karışımı patlıcanların içine dolduralım ve hepsinin üstüne ayırdığımız birer dilim domatesi koyalım. Bu şekilde hazırlanmış patlıcanları tepsiye dizelim. Tepsiye 1 bardak et suyu dökelim ve fırına sürelim. 20 dakika fırında pişirdikten sonra maydanoz serperek servis yapalım.

    noimage

    cacık

    Malzemeler:
    3 adet salatalık
    2 su bardağı yoğurt
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 bardak su
    4 diş sarımsak
    Tuz
    Yapılışı:
    Yoğurdu kaşıkla iyice çırpınız.Üzerine bir bardak su koyup, iyice karıştırınız. Suyla yoğurt birbirine karışıp, kıvama gelince, üzerine kabuklarını soyduğunuz salataları rendeleyiniz. Zeytinyağı ve tuzu da koyarak yine karıştırıp, kaselere boşaltınız ve servis yapınız. İstenirse, havanda ezilmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz.

    noimage

    kaymaklı ekmek kadayıfı

    Malzemeler:
    1 Ad Ekmek kadayıfı.
    3 kg toz şeker.
    3 kg su.
    1/2 Limon.

    ŞerbetinHazırlanışı:
    Su ve şekeri alacak büyüklükteki tenceremize 100 gr toz şeker koyulup ocağa alınır kısık ateşte yavaş bir şekilde karamelimiz e edilir içine 3 kg suyumuz ve geri kalan şekerimiz eklenir limon sıkılır kaynamaya bırakılır 45 dk kaynayan şerbet soğumaya bırakılır.
    Kadayıfın hazırlanışı:
    Ekmek kadayıfı kendinden büyük kalın bir tepsiye alınır üzerne 40 c sıcaklığında ılık su verilirek ekmek kadayıfı ıslanır 15 dk beklenir suyu tepsi yan tutularak süzülür 1,2 dk bu şekilde su süzme işlemi yapılarak ekmek kadayıfı ocağa alınır şerbet eklenir kısık ateşte kaynatılır sık,sık üzerine kaşık yardımıyla şerbet verilir bu işlem ekmek kadayıfı şerbeti çekene kadar devam edilir ,Soguduktan sonra porsiyonlara ayrılarak süt kaymağı ile servi ediliR''''''''''''''AFİYET OLSUN'''''''''''''

    Not:Ekmek kadayıfını yufkacılardan alabilirsiniz .1adet ekmek kadayıfından 20 prs çıkmaktadır şeker karamelize ederken şekeri yakmamaya özen gösterirseniz lezzetli bir tatlı elde edersiniz.

    Afiyet olsun


    alıntı
#26.07.2012 21:22 0 0 0
  • 10.Günü Menüsü


    noimage

    Yeşil Mercimek Çorbası

    Malzemeler:
    1 su bardağı, yeşil mercimek
    Yarım su bardağı, köy eriştesi
    1 tane soğan
    2 Yemek kaşığı salça
    7 su bardağı et suyu
    kuru nane, pul biber, 3 yemek kaşığı margarin.

    noimage


    Çerkez Tavuğu

    malzemeler tavuk.ekmek ici,ceviz,sarimsak,tuz,tavuk suyu.

    Yapılışı: tavuklar haslanir beyaz etleri tiftirilir robotta ekmek icin,ceviz,sarimsak,tuz et suyuyla cekilir sonra et eklenir pure kivamina glince servis tabagina serilir uzerine sivyagda hafif kizartilmis kirmizibiber sosu dokulur servis edilir

    noimage


    Mantı

    malzemeler:


    hamur malzemeleri:

    2 su bardağı un
    1 yumurta
    1 tatlı kaşığı tuz
    ılık su


    iç malzemeleri::

    400 gr kıyma
    4 kuru soğan
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber


    çorba malzemeleri:

    2,5 yemek kaşığı tereyağı
    yarım yemek kaşığı biber salçası
    yarım yemek kaşığı domates salçası
    1,5 litre kaynamış su
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 su bardağı soğuk su



    hamurun hazırlanması:
    1. 2 su bardağı un, 1 yumurta ve 1 tatlı kaşığı tuzu geniş bir kaba alın. azar azar ılık su ekleyerek oldukça sert bir hamur yapın.
    2. hamurun üzerini kapatıp içi hazırlayana kadar dinlendirin.
    için hazırlanması:
    1. 4 soğanı rondoda incecik kıyın. 400 gr kıyma, 1 tatlı kaşığı tuz ve bir tatlı kaşığı karabiber (isterseniz biraz da kırmızı biber) ile karıştırıp köfte harcı gibi yoğurun.
    mantıların yapımı:
    1. hamuru beze haline getirin. eğer çok büyük açamayacaksanız 2 beze yapın.
    2. hamuru yarım mm kalınlığında (oldukça ince / börek yufkasından biraz daha kalın) açın. açtığınız hamuru 1-1,5 cm'lik şeritler halinde kesin. bu şeritleri üstüste koyup 1,5 cm'lik karelere kesin.
    3. kıymalı içten parmağınızın ucuyla alıp karelerin ortasına koyun. mantıları bohça gibi veya iki uçları verev gelecek şekilde kapatın.
    çorbanın hazırlanması:
    1. 2,5 yemek kaşığı tereyağını, yarım yemek kaşığı biber salçasını ve yarım yemek kaşığı domates salçasını geniş ve derin bir tencereye koyun.tereyağı eriyene kadar kavurun.
    2. tencereye 1,5 litre kaynamış suyu ekleyin ve 1 tatlı kaşığı tuz atın. su kaynayınca mantıları ilave edin. tahta bir kaşıkla (yapışmasınlar diye) hemen karıştırın. mantılar pişene kadar 1-2 kez daha karıştırın. (tencerenin ağzını hiç kapatmayın.)
    3. mantılar pişince tencerenin altını kapatın. mantıların üzerlerine diri kalmaları için 2 su bardağı soğuk su ekleyin.
    4. mantıları suyuyla birlikte tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve sumakla servis yapın.
    not: diğer yönteme göre yapacaksanız mantıları sade suda haşlayın. sularını süzdürüp tabağa alıp yoğurt ekleyin. üzerlerine de tereyağı+ kırmızı biber ile hazırlanmış sostan gezdirin.

    noimage


    Vanilya pudingli muzlu tatlı


    Malzemeler


    5 su bardağı süt (250 ml)
    150 gr tereyag veya margarin
    1 bardak un
    1 bardak şeker
    1 paket vanilya
    1 paket ülker çay biskuvisi
    2 olgun muz dilimlenmiş


    Süslemek için


    Dövülmüş badem, yeşil fıstık, hindistan cevizi, taze mevsim meyveleri


    Hazırlanışı


    Orta boy bir tencerede Tereyağ eritin. Unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Çırpma teliyle hızlıca karıştırarak azar azar sütü ekleyin. Un ve tereyağ tamamen sütün içinde çözülünce 5 dakika kadar sonra şekeri ekleyin.


    Muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp karıştırma kabına alın. 10 dakika kadar mikserle çırpın. Vanilyayı ekleyip bir kaç dakika daha çırpın. Biskuvileri tek kat olmak üzere borcama yerleştirin.




    Üzerine hazırladığınız pudingin yarısını yayın. Muz dilimlerini döşeyip kalan pudingi muz dilimlerinin üzerine boşaltın. Üzerini süsleyebilmek için, dolapta servis edene kadar dinlendirin. Serviden önce evde bulunan fındık, hindistan cevizi, yeşil fıstık yahut badem ile süsleyin

    Afiyet Olsun

    alıntı
#29.07.2012 20:39 0 0 0
#29.07.2012 21:21 0 0 0
  • 11. Günün Menüsü

    noimage

    Yoğurtlu Patates



    Malzeme


    500 gr. az yağlı parça et
    1 su bardağı nohut
    1 kg. patates
    3 su bardağı süzülmüş yoğurt
    1 yumurta
    1 yemek kaşığı un
    1 çay kaşığı tuz
    Yağ, Haspir (isteğe göre kuru nane)
    Yeteri kadar su

    Tarifi


    Doğranmış etler akşamdan ıslanmış nohutla birlikte tuz ve su konarak iyice haşlanır. Daha önceden küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilerek patatesler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.

    Diğer tarafta yoğurdun içine yumurta ve un ilave edilip iyice çırpılır. Sürekli karıştırılarak bir taşım kaynatılır.Daha sonra et, nohut, patatesin içine katılarak 1-2 taşım kaynatılıp ocaktan alınır. Üzerine ısıtılan yağ ve haspir dökülür. Yemek servise hazırdır.



    noimage

    İçli Köfte

    Malzemeler 1bardak ince bulgur
    1,5bardak İrmik
    İç harcı için:
    300gr kıyma
    1çay bardağı ceviz
    1 tutam taze kişniş
    1 tutam maydanoz
    sıvıyağ
    köfte baharı
    karabiber tuz

    İlk önce içli köftenin bulgurunu ve irmiği bir kaba alın. Bulgurun üzerine sıcak su ilave edip demlendirin. Soğanı yemeklik doğrayın. Tavaya sıvıyağ döküp kızdırın. Üzerine kıymayı ilave edin, kavurun. Üzerine yemeklik doğramış olduğunuz soğanı ilave edin ve kavurmaya devam edin. Üzerine 1 tutam ince kesilmiş taze kişniş ve maydanoz ilave edin. Tuzunu baharatını ayarlayın. Demlenmiş olan irmiği ve bulguru; üzerine ılık su ilave edin. Daha sonra tuz, karabiber, kimyon katıp karıştırın. Elinizle bulgurlu karışımı yuvarlak ve çukur olarak açın. İçine kıymalı iç harcı pay edip kapatın.
    Bir tencere sıcak su döküp kaynatın. Sıcak suyun içine içli köfteleri ilave edin ve haşlayın. Pişen köfteleri servis tabağına çıkartın. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.

    noimage


    Kaşar Peynirli Tavuk Sarma
    5 Adet Pirzolalık Tavuk
    1 Su Bardağı Kaşar Peynir Rendesi
    ½ Demet Maydanoz
    Zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber
    Köri
    Pulbiber
    Kekik
    Kürdan
    Tarifi
    Maydanozları ince ince kıyıp baharatlar ve kaşar peyniri ile harmanlayın. İnceltilmiş tavukları da aynı şekilde zeytinyağına bulayın. Tavukların içlerine peynirli harçtan koyup sarın ve kürdan ile kapatıp üzerini örterek buzdolabında yaklaşık bir saat kadar bekletin.Yağlanmış fırın tepsine dizin 160 derece fırında tavukların üzeri kızarana kadar pişirin.

    noimage

    Domatese Doldurulmuş Salata


    malzemeler:


    3 çorba kaşığı yoğurt (varsa süzme)
    3 adet patates
    1 adet havuç
    2 adet salatalık
    3 çorba kaşığı mayonez
    4 diş sarımsak
    tuz
    15-20 domates

    hazırlanması:
    1. süzme yoğurdunuz yoksa bir gece önceden içerisine kağıt havlu serilmiş bir tel süzgece 3 çorba kaşığı yoğurdu koyun. süzgeci boş bir yoğurt kabına veya kaseye oturtun ve bu halde buzdolabında bekletin.
    2. havucu ve patatesi haşlayın. minik küpler şeklinde doğrayın.
    3. salatalığın kabuklarını soyun. bunları da küp küp doğrayın.
    4. yoğurdun içine dövülmüş sarımsak, mayonez, doğranmış salatalık, havuç, patates ve tuz ekleyip karıştırın.
    5. domateslerin tepelerini hafifçe kesin ve içlerini oyun. içlerine salatayı doldurun. madanozlarla süsleyerek servis yapın.


    noimage

    Profiterol

    Hamur Malzemesi;

    1 Su bardagi un
    1,5 su bardagi su
    5 Yumurta
    100 gr Margarin
    1 Çay Kaşığı seker
    Yarim cay Kaşığı tuz


    Hamurun yapilisi;

    Tencereye suyu koyun, margarini ekleyin, erisin icinde. Daha sonra unu, tuzu ve sekeri ilave edin, surekli ve hizli bir sekilde karistirin. Kaynamaya baslayinca ocaktan alin, biraz soguyunca, teker teker yumurtalari kirmaya baslayin.. Once bir tane kirin, Iyice yogurun, once civik ele yapisan bir hamur oluyor ama yogurmaya devam ettikce, hamur kendini topluyor. Yumurtalar bitene kadar bu isleme devam edin.. Unutmayin hamurun kabarmasi yumurtalari birer birer ekleyip hamurla karistirmaya bagli...


    Krema Malzemesi;

    1 Cay bardagi un
    2 Cay bardagi toz seker
    2.5 Su bardagi sut
    1.5 tatli kasigi nisasta
    2 Yumurta sarisi
    1 Paket vanilya

    Kremanin yapilisi;

    Vanilya haric, butun malzemeyi bir tencereye koyun ve pisene kadar karisrin, kaynayinca ocaktan alin, vanilyayi ekleyin, eger topaklandi ise mikserle bir kez cirpin.. Arada karistirarak sogumasini saglayin...


    Bezelerin yapim ve firinlama asamasi;

    Hamurunuzu yarim saat kadar buzdolabinda dinlendirin...Daha sonra hafifce yagladiginiz tepsiye ( yada yagli kagit ustune de olur) karisimdan, 1 tatli kasigi alip, ikinci bir tatli kasigi ile iterek, yada yagladiginiz bir parmaginiz ile iterek (o zaman ele yapismiyor) 2 ser cm ara birakarak dizin.. Hamurunuz kabaracaktir unutmayin...
    Onceden 200 C de isittiginiz firina koyun, yaklasik 15 dk kadar pissin, Isiyi 150 dereceye dusurerek 20 dk daha pisirin..Bezeleri firina attiktan itibaren kesinlikle firinin kapagini acmayin, Bu cok onemli acarsaniz hamurlar kabarmaz..Biraz iliyinca hazirladiginiz kremayi sIkma tupune koyup, hamurlara kremayi siringa edin..
    Simdi sira geldi sosuna

    Cikolata sos icin;

    1 su bardagindan iki karis eksik seker
    3 çorba kasigi kakao
    1 cay bardagi su
    3 çorba kasigi margarin

    Hazirlanisi;

    Sekeri, suyu, kakaoyu tencereye koyup kaynatin, kaynayinca atesten alip margarini ekleyin ve sogutun, soguduktan sonra bir tabaga dizdiginiz profiterollerin ustune dokun...

    Afiyet Olsun

    alıntı



#29.07.2012 21:48 0 0 0
  • eline sağlık papatya30 günüde sunucanmızor olmasın sana
#29.07.2012 21:52 0 0 0
  • sunmak isteyenler olursa memnun olurum menü hazırlama kaygım olmaz , hazır menüyü yapardım ne güzel :) ama istek olamzsa ben sunacağım gibi görünüyor.. teşekkür ederim :)
#29.07.2012 22:00 0 0 0