MALZEMELER
2 su bardağı Amerikan pirinci
1.5 su bardağı yağsız süt
1 paket jelatin yada sade jöle
3 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı badem likörü
1/2 çay kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı badem
çikolata sosu için:
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı tozşeker
1/2 su bardağı yağsız ayran
1 çorba kaşığı badem likörü

HAZIRLANIŞI
Pirinci yıkayıp yarım saat tuzlu sıcak suda bekletin ve süzün. Küçük tencereye sütü dökün ve üzerine jelatini veya jöleyi ilave edin. Jelatinler yumuşayıncaya kadar 1 dakika bekletin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak jelatinler eriyinceye kadar pişirin. Şekeri tencereye ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın. Pirinci ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alıp yumurta akı kıvamına gelinceye kadar soğutun. Likör ve vaniilyayı pirinçli karışıma ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp katılaşıncaya kadar soğutun. Çikolata sosu için kakao ve şekeri küçük bir tencereye dökün. Ayranı ilave edip karıştırın. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar pişirin. Likörü ilave edin. ve ateşten alın.. Küçük kalıplara paylaştırın. Soğuyan sütlacı servis tabaklarıan ters çevirin. Çevresine hazırladığınız çikolata sosunu dökün. Kıyılmış bademle süsleyin. Dilerseniz hindistan cevizi ve az miktarda tarçın da dökebilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 729
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 09:32
annem yapıyor harika oluyor tarif için saol ablacım
DİDEM Tarih: 30.08.2007 10:59
[COLOR="YellowGreen"]teşekkürler ablacığım
VULKAN Tarih: 25.08.2007 00:05
tesekkurler paylasim icin
asya_kartal Tarih: 20.04.2007 13:43
enteresan bilgi için teşekkürler arkadaşım...
Serendipity Tarih: 12.03.2007 16:18
teşekürler su perisi
John SteinbecK Tarih: 17.02.2007 15:56
Kim yapcak simdiii uhh yaaa
yusuf006 Tarih: 17.02.2007 13:43
ah bide yapan olsa
refik Tarih: 14.02.2007 00:17
paylaşımları ve güzel tariflerin için teşekkürler eline saglık
akin42 Tarih: 07.02.2007 02:13
VALLAHA GECE GECE KARNIM ACKDI YAWWW