Memet Özer

Son güncelleme: 04.08.2012 16:55
  • Memet Özer Kimdir - Memet Özer Resimleri - Memet Özer Biyografisi - Memet Özer Hakkında

    Halkla ilişkiler uzmanı olan ve uzun yıllar otel yöneticiliği yapan Mehmet Özer 8.5 yıldır manken Tülin Şahin ile evli. Şu sıralar şeflerin düellosunda jüri..

    noimage

    Sağlıklı beslenmeye çok önem veren Memet Özer, mutfağından tavuğu eksik etmiyor. Sağlıklı bir besin olmasının yanı sıra fiyatı açısından da tavuğu mantıklı bulan Özer, kırmızı etle yapılan birçok yemeğin tarifini tavuk eti kullanarak pişirdiğini söylüyor.

    "Hayatın Tadı" adlı programla evlerimize konuk olan Memet Özer, mutfağa küçük yaşlardan itibaren ilgi duyar. Ancak bu merakın tutkuya dönüşmesi 30'lu yaşlarında gerçekleşir. Yemek yapmayı hayatının ayrılmaz bir parçası haline getiren Özer'le çalışmaları, yeni projeleri ve hayatının bir parçası haline gelen yemek yapma üzerine beğeneceğinizi umduğumuz bir söyleşi gerçekleştirdik.

    Profesyonel anlamda mutfağa yönelmeniz nasıl oldu?
    Açıkçası profesyonel bir aşçı değilim. Benimki tamamen bir tutku. Profesyonel olarak hep idareci ya da yönetici ortak oldum. Dediğim gibi yiyecek içecek işine profesyonel olarak başlamam, üniversite öğrenciliğim zamanında oldu

    Bu konuyla ilgili olarak kendinizi geliştirmek adına neler yapıyorsunuz?
    Öncelikle çok okuyorum. Birçok dünyaca ünlü şefin kitaplarını okudum ve okuyorum. Yurtdışından dvd getirtiyorum ya da getiriyorum. Mümkün olduğu kadar çok seyahat edip, önemli şeflerin lokantalarında yemek yiyip değerlendirme yapmaya çalışıyorum.

    Dünya mutfaklarını yakından takip eden biri olarak favoriniz hangisi?
    İyi yapılmış Türk yemekleri tabi ki favorim. Ancak ülkemizde iyi Türk lokantalarının sayısının çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca diğer Akdeniz mutfaklarını da çok beğeniyorum. Ama pişirme teknikleri açısından Fransız mutfağı bu işin akademik tarafı.

    CNN TÜRK'te yayınlanan "Hayatın Tadı" aldı programınızdan bahsedelim biraz da Programınızın içeriği hakkında bilgi verebilir misiniz?
    Hayatın Tadı'nda her hafta ünlü bir konuk ağırlıyoruz. Tek bir yemeği yanında garnitürleri ile birlikte pişiriyoruz. Sunuma önem veriyoruz. Buradaki amaç, çeşitli mutfaklarda tanınmış, zaman zaman bize uzak ve zor gelen yemeklerin doğru tekniklerle pişirilmesi. Her programda ayrıca doğru pişirme teknikleri ile ilgili önemli tüyolar veriyoruz.

    Sağlıklı beslenmeye önem verir misiniz? Bu konuda nelere dikkat ediyorsunuz?
    Açıkçası özel hayatımda mümkün olduğu kadar sağlıklı beslenmeye gayret ediyorum. Zaten eşim olan Tülin Şahin'in sağlıklı yaşam ile ilgili kitapları var. Ben de pişirdiğim yemeklerin lezzetinden ödün vermeden taze malzeme ve sağlıklı teknikler ile hazırlamaya çalışıyorum. Ayrıca düzenli spor yapıyorum.

    En fazla hangi yemekleri yapmaktan ve de yemekten keyif alıyorsunuz?
    O tür bir sınıflandırma yapmak istemiyorum. Ama en çok keyif aldığım yemekler sevdiklerime yaptıklarım diyebilirim

    Mutfağınızda tavuk yemeklerine ne kadar yer veriyorsunuz? Favori tavuk yemeğiniz hangisi?
    Şunu söyleyebilirim ki, tavuk gerçekten çok kullandığım bir malzeme. Hem sağlıklı hem de, fiyat açısından çok mantıklı. Bu lafları sizin platformunuza cevap verdiğim için söylemiyorum. Tek bir yemek söylemiyim ama orijinali kırmızı et olan birçok yemek tarifini tavuk eti kullanarak pişiriyorum. Ayrıca derin dondurucumda kendi hazırladığım tavuk suyum her zaman bulunur.

    Önümüzdeki günlere ilişkin projeleriniz neler?
    Bir yemek kitabı ve ufak bir restaurant projem var, umarım yakın zamanda gerçekleştirebilirim.

    https://www.main-board.com/unluler/676417-memet-ozer-fotograflari.html#post4921511
#04.08.2012 16:55 0 0 0