Erzurum'da esrarengiz hastalık

Son güncelleme: 08.02.2007 13:40
  • Erzurum'un Tekman İlçesi'ne bağlı Karlıca köyünde bilinmeyen bir hastalığa tutulan 10 çocuk , köy yolunun açılmasıyla önce Tekman ilçe merkezine ardından da Erzurum'daki hastaneye ulaştırıldı

    Son 2 haftada 4 çocuğun bu hastalıktan öldüğü belirtildi.

    Erzurum'a 198, Tekman'a ise 47 kilometre uzaklıkta bulunan, 90 haneli yaklaşık bin nüfusa sahip olan Karlıca köyünde, yüksek ateş ve terleme belirtileri bulunan ve çocuklarda etkili olan bilinmeyen bir hastalık başgösterdi. Köy muhtarının İl Kriz Merkezi'ni araması sonucu yetkililer harekete geçti. Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'in talimatıyla önceki gün yağan kar yağışı sonrasında kapanan yaklaşık 6 kilometrelik yol, Köy Hizmetleri ekiplerinin çalışması sonrasında açıldı. Bu arada, köye giden sağlık ekipleri, köydeki çocukları sağlık kontrolünden geçirdiler. Daha sonra yolun açılmasıyla birlikte aynı hastalık belirtilerinden yatan 10 çocuk ve aileleri dün gece yola çıkarılarak, Tekman Sağlık Ocağı'na getirildi. Tekman'da kan örnekleri alınan çocuklar Erzurum'a sevk edilirken, bugün sabah saatlerinde Numune, ardından da Çocuk Hastanesi'ne getirilen çocuklar tedavi altına alındılar.

    Köy Muhtarı Yusuf Özel, bilinmeyen hastalık dolayısıyla son 2 hafta içerisinde 4 çocuğun öldüğünü ileri sürerek, "Bilmiyoruz. Bir anda böyle bir hastalık başgösterdi. Üç çocuk daha önce öldü, ardından önceki gün bir çocuk daha hastalandı. Erzurum'a getirmek için karlı yolları aşmaya başladık. Ancak yaklaşık 5 kilometre götürebildik. Çocuk yolda öldü" dedi.

    Karlıca köyünden bir bayan ise "Ateşli bir hastalık. Belirtileri ateşlenme, terlemeyle başlıyor. Bir kaç gün içinde ise çocuklar öldü" diye konuştu.

    Öte yandan, Karlıca köyü yolunun önceki gün yağan kar yağışına kadar açık olduğunu anlatan Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, "Köy muhtarı dün akşam saatlerinde köy yolunun kapalı olduğunu ve köydeki hastalıktan bahsetmişler. Daha önce hastalık dolayısıyla ölen çocukları haber vermediler. Bunun üzerine hemen harekete geçerek Kaymakamlığımız yolu açtırdı ve sağlık ekipleri köye ulaştı. Daha henüz hastalığın ne olduğunu bilmiyoruz. Yapılan kontrollerden sonra hastalığın ne olduğu ortaya çıkacak" şeklinde açıklamada bulundu.

#01.02.2007 10:43 0 0 0
  • en kısa zamanda hastalıgın ne oldugu bulunup tedavisine başlanırda başka çoçuklar ölmez inşallah
#01.02.2007 23:10 0 0 0
  • paylaşım için saol
#08.02.2007 13:22 0 0 0
  • çok üzücü bir durum umarım en kısa sürede çaresi bulunur
#08.02.2007 13:40 0 0 0