City Kupayla Başladı

Son güncelleme: 12.08.2012 22:44
  • premier lig şampiyonu manchester city - manchester city ile son fa cup şampiyonu chelsea'nin - ingiltere'de community shield final - avrupadan futbol

    City kupayla başladı: 2-3

    Premier Lig şampiyonu Manchester City ile son FA Cup şampiyonu Chelsea'nin kapışmasında gülen taraf Manchester ekibi oldu.
    noimage

    İngiltere'de Community Shield finalinde karşı karşıya gelen iki dev ekibin kapışmasında gülen taraf Manchester City oldu.

    Oyunun ilk bölümünde 2 ekip de kontrollü bir oyun oynamayı tercih ederken, 40. dakikada Chelsea'nin İspanyol yıldızı Fernando Torres, attığı golle takımını öne geçirdi: 1-0. Hemen ardından 42. dakikada, Chelsea'nin 28 yaşındaki Sırp defans oyuncusu Ivanovic yaptığı çok sert müdahale sonrası kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca devre arasına bu skorla gidildi.

    İtalyan teknik adam Mancini 2. yarıya Savic-Clichy değişikliğiyle başladı. 53'de City'nin orta sahadaki yıldızı Yaya Toure'e güzel golü geldi ve maç adeta yeniden başladı. Bu golün ardından City'nin 10 kişi ile oynayan rakibine karşı olan atakları arttı. Önce 59. dakikada olay çocuk Carlos Tevez'in golü geldi, 65'te de Fransız yıldız Samir Nasri'nin golü farkı 2'ye taşıdı.

    Gollerden sonra Chelsea'nin teknik patronu Di Matteo oyuncu değişikliklerine gitti ve Sturridge ve Bertrand'ı oyuna aldı. 80. dakikada da Mavilerin genç umudu Bertrand farkı 1'e indirdi: 2-3.

    Kalan bölümde başka gol olmadı ve kupa 3-2'lik skorla Manchester City'nin oldu.

#12.08.2012 22:44 0 0 0