Malzemeler:

4-5 dilim normal ekmek
4 adet domates
4 adet orta boy salatalık
4 adet çarliston biber
1 orta boy kuru soğan
15 sap taze soğan
1 demet taze nane yoksa kuru nane
Varsa 1 demet reyhan
½ demet semiz otu
4 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sirke
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz
Yapılışı:
Ekmek dilimlerini irice tavla zarı büyüklüğünde doğrayınız ve pembeleşene kadar fırınlayınız.Bunun bir kaç gün önceden yapılması ve ekmeklerin salata için önceden hazırlanması tavsiye edilir.Ekmekler önce açıkta kurutulduktan sonra fırınlanırsa daha iyi olur.
Domatesleri kabukları ile , salatalıkları kabuklarını soyarak,Çarliston biberleri ve taze soğanları yeşilleri dahil ince halkalar halinde doğrayınız.Kuru soğanı yemeklik doğrayınız.Nane ve reyha yapraklarını ı irice kesiniz , semiz otunu ise yapraklar halinde salataya katınız.
Yukarıda yazılı malzeme ekmek hariç genişçe bir kap içinde karıştırılır.
Kuru küp ekmekler bunların üzerine yayılır
Sarmısaklar macun halinde havanda dövülür ve sirke zeytinyağı karmasına katılır.
Salataya yeneceğine yakın tuz , sarmısaklı sirke zeytinyağı dökülür ve tekrar iyice karıştırılır.Zeyinyağı sirke önceden konursa ekmekler bu sosu içine çekeceğinden yumuşar.Halbuki ekmeklerin kıtır kalması makbuldür.
Arzu edilirse taze naneye ilave olarak 2 Çorba Kaşığı Kuru Nane de servisten önce Ekmekli Salata üzerine serpilir.
Bu salata ekmekler yumuşayacağı için ikinci bir defa servise çıkarılmamalıdır.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 540
favori
like
share
lana Tarih: 01.02.2007 15:45
daha önce bı arkadasımda denemısdım tavsıye edebılırım gercekden guzel saol canm