Malzemeler:
3 orta boy kereviz
1 orta boy soğan
1 Portakal (tercihan kalın kabuklu)
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 orta boy havuç
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yeterince tuz
Yapılışı:

Soğanı yarım halka doğrayarak, yuvarlak kestiğiniz havuçlarla birlikte, 3 kaşık zeytinyağında kavurun. Havuç ve soğanlar yumuşayınca,halka halka 1 cm kalınlığında doğranmış kerevizleri üzerine döşeyin. 1 portakalın kabuğunu rendeleyerek, içinin de suyunu sıkın. (Yaklaşık 1 çay fincanı su çıkması lazım.) Portakal suyunu kerevizlerin üzerine döküp, kabuk rendelerini de yemeğe serpin. Pişmesi için, 1 çay bardağı su, şeker, tuz ve limon suyunu da koyarak hafif ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip, soğuk olarak servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 565
favori
like
share
VULKAN Tarih: 25.08.2007 22:06
teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 08.02.2007 15:03
[COLOR=orangered]tarif icin tskler
lana Tarih: 01.02.2007 15:42
eline saglık canım teşekkurler