Malzemeler:

500 gr az yağlı dana kıyma
3 dilim bayat ekmek
2 çorba kaşığı un
30 gr margarin
½ litre süt
3 çorba kaşığı yoğurt
30 gr tereyağı
3 diş dövülmüş sarmısak
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yapılışı:

Kıymayı ufalanmış (Blenderden geçirilmiş) bayat ekmek içi, tuz, karabiber ile yoğurun. İrice fındık büyüklüğünde yuvarladığımız köfteleri biraz una bulayıp sıvı yağda kızartın ve sıcakta tutun.
Un, yağ ve süt ile beşamel sosu hazırlayın. <ı>(Muhallebi kıvamında olmalıdır.)
Ilıyınca, içine sarmısaklı yoğurdu katarak iyice karıştırıp, tekrar ısıtın. Bu sosun yarısını köftelerle karştırarak servis tabağına alın. Kalan yarısını da servis tabağındaki köftelerin üzerine yayınız. Son olarak tereyağında kırmızıbiberi yakarak köftelerin üzerine dökün.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1605
favori
like
share
lana Tarih: 01.02.2007 15:43
tarıf cok basıt emınım guzel bişeyler cıkacagından teşekkurler canım