orta asyadaki türklere uygulanan katliamlar

Son güncelleme: 24.11.2007 14:13
  • Şimdi ben tarihi çok severim ve tarih bilgim ne yazıkki liseden sonra özel olarak okumuş olduğum kaynaklara dayanmaktadır , çünkü mesela yıllarca enver paşa bizi 1. dünya savaşına soktuğunu ve ingiltere nin fransanın biz türklere saldırmak istemediğini ama enver paşa yüzünden bize saldırıldığını okudum , lakin bir yabancı kaynak ansiklopediden ingilter,fransa,rusya arasında wrojlaw anlaşması ile osmanlının paylaşılma anlaşmasını okuduğum zaman bilgilerim dejenere oldu.

    haliyle anlı şanlı tarihimizi bizim kaynaklarda hep okur iken 1962 yıllarına ait bir tarih mecmuası cildi aldım ve bu türkiye de çıkmış ve bu adamdan rusya dağılmasını okuduğum zaman aynen 1990 lı yılları adam aynen söylemiş ve bu kitapta diyorki.

    moğollar orta asyaya girdi ve 3..4 milyon türk insanını katlettiler kaçabilen 10 milyon civarındaki türk boyları anadoluya girdi ve onun sonucu anadolu türkleşti ve o kadar okuduğumdan nefret etmiştimki mesela merv kentinde 1240 000 türk yaşıyormuş moğollar bize teslim edin şehri size bir şey yapmayacağız demişler ve şehir teslim olunca kadın çoluk çocuk 1240 000 türk bu şehirde katledilmiş, hal böyle iken neden bu tarihi anlattığımda kimse bilmiyor ve bu konu hakkında bilen birileri varmı neler olmuştu?
#01.02.2007 23:30 0 0 0
  • Cahil yabani ve barbar bir kavim bu Moğollar!!
    orta asyada halen soydaşlarımıza zulm vardır örnek Azad Doğu Türkistan! :(
#06.02.2007 11:54 0 0 0
  • merhaba
#24.11.2007 03:15 0 0 0
  • Tarihi kaantimce moğollar kılıç zoruyla şehirleri yıkmışlardır fakat yukarda yazıldığı gibi şehri teslim alıp bütün şehri kesmek cengizhan imparatorluğunun huyu değildir.aksine önce itaat edip etmedikleri sorulup kabul edilirse hiç kimsenin burnu bile kanamadan savaş bitmiş olur,eğer kabul edilmezse bütün şehri yok ediyorlar askerler.
    Ve eleştirirken şunlarıda göz önünde durdurmanızı rica edeceğim.
    Cengiz Han Göktürklerin Şato Ailesine mensup bir Türk evladıdır,
    Moğol ordusunun yüzde 90 ını Türkler oluşturuyor bunun sebebide Cengiz han ın moğollara askeri alanda güvenmemesi,
    İmparatorluğun uzunca yaşamasının tek sebebi de (cengizhan öldükten sonra bile) otoriteyi tam anlamıyla sağlamış olmasındandır.
    Liselerde yazılan tarih kitapları bu ayrıntıları vermez.
    Moğol imparatorluğunun bu kadar zalim gösterilmesinin tek nedeni müslümanları öldürmesi bu da siyasal islamcıların cengizhan a karşı ortak bir yıkım hareketi olmasına sebep olmuştur.
    Cengizhan büyük bir Türk kahramanıdır.Ve de tam olarak Türk ananelerine göre yaşamış ve de gömülmüştür.
#24.11.2007 14:13 0 0 0