Malzemeler:

Yarım su bardağından daha az yeşil mercimek,
2 yemek kaşığı tereyağı,
yarım su bardağı un,
1 litre su veya et suyu,
tuz, karabiber

Yapılışı:

Mercimeği yıkayıp üzerini geçecek kadar su ilavesiyle yumuşayana kadar haşlayın. Arada su az gelirse ilave edin. Haşladıktan sonra suyunu süzün. Bir tencerede yağı eritin. Unu ilave edip hafifçe kavurun. Kavrulan una suyu, mercimeği ve tuzu ekleyip karıştırarak kaynamaya bırakın. Çorbanızın üzerine kavrulmuş hamur topakları da serpmek isterseniz 2 yemek kaşığı yağda hafifçe kahverengileşene kadar kavurduğunuz unu elinizle ıslatıp karıştırın. Oluşan topakları tabaklardaki çorbaların üzerine serpin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 910
favori
like
share
asya_kartal Tarih: 10.02.2007 10:42
sunum için teşekkürler...
akin42 Tarih: 08.02.2007 13:06
paylaşım için teşekkürler
BoardBeLasi Tarih: 05.02.2007 16:23
tarif icin tskler
lana Tarih: 02.02.2007 19:46
:20:sanırım daha önce yapmsdm bunu guzel oluyo saol su perısı tşk